2016-05-25 06:00

2016-05-25 06:00

Händerna djupt ner i syltburken

”Helt beroende av inkomsten från uppdragen för sin överlevnad”. Den bilden vill nu avhoppade Sverigedemokraten Mikael Hedström förmedla.

Han vill att vi ska tycka synd om honom, helt enkelt.

Därför överklagar han nu beslutet som regionfullmäktige fattade i april som innebär att Hedström fråntas samtliga uppdrag han har i region Örebro län men inte i regionfullmäktige. Vidare sitter han även kvar på Sd-stolen som vilde och lyfter ersättningen från kommunen.

Den uppkomna situationen härstammar från avslöjandet att Hedström agerat så att ett nu strafföreläggande om urkundsförfalskning accepterats. Straffskalan här är dagsböter och villkorlig dom. Strafföreläggandet innebär att den misstänkte erkänner och slipper rättegång. Ett godkänt strafföreläggande förs in i belastningsregistret. Nu kan ärendet gå till åtal.

Ändå överklagar Hedström.

Efter att ha gått med och representerat ett parti som alltid går till attack mot det ”politiskt korrekta etablissemanget” vilket mellan raderna missköter sig och har en pakt med media. Vidare anklagas invandrare för att vara ”bidragsparasiter”. Övriga politiker och partier är korrupta och Sverigefientliga. Att man utnyttjar systemet.

Nu visar det sig att Hedström själv haft händer djupt ner i syltburken och försöker sko sig på våra gemensamma skattepengar i rent egoistiskt och ekonomiskt syfte.

Att partipolitiken heller inte verkar vara av vikt är uppenbar. Att som förtroende vald inte ens rösta på sitt partis egen budget är rent anmärkningsvärt. Här är han dock inte ensam. Samtliga Sverigedemokrater röstade på Alliansens budget. Här har man i valrörelse efter valrörelse lovat arbetslösa och pensionärer guld och gröna skogar. Att inte detta fått till och med den mest inbitne Sverigedemokraten att lyfta på ögonbrynen och tveka på att lägga sin röst på dem? Tycker man verkligen så illa om invandrare att man struntar fullständigt vad partiföreträdarna och kompisarna uttrycker och agerar i?

Acke Månsson

Ledarskribent

Han vill att vi ska tycka synd om honom, helt enkelt.

Därför överklagar han nu beslutet som regionfullmäktige fattade i april som innebär att Hedström fråntas samtliga uppdrag han har i region Örebro län men inte i regionfullmäktige. Vidare sitter han även kvar på Sd-stolen som vilde och lyfter ersättningen från kommunen.

Den uppkomna situationen härstammar från avslöjandet att Hedström agerat så att ett nu strafföreläggande om urkundsförfalskning accepterats. Straffskalan här är dagsböter och villkorlig dom. Strafföreläggandet innebär att den misstänkte erkänner och slipper rättegång. Ett godkänt strafföreläggande förs in i belastningsregistret. Nu kan ärendet gå till åtal.

Ändå överklagar Hedström.

Efter att ha gått med och representerat ett parti som alltid går till attack mot det ”politiskt korrekta etablissemanget” vilket mellan raderna missköter sig och har en pakt med media. Vidare anklagas invandrare för att vara ”bidragsparasiter”. Övriga politiker och partier är korrupta och Sverigefientliga. Att man utnyttjar systemet.

Nu visar det sig att Hedström själv haft händer djupt ner i syltburken och försöker sko sig på våra gemensamma skattepengar i rent egoistiskt och ekonomiskt syfte.

Att partipolitiken heller inte verkar vara av vikt är uppenbar. Att som förtroende vald inte ens rösta på sitt partis egen budget är rent anmärkningsvärt. Här är han dock inte ensam. Samtliga Sverigedemokrater röstade på Alliansens budget. Här har man i valrörelse efter valrörelse lovat arbetslösa och pensionärer guld och gröna skogar. Att inte detta fått till och med den mest inbitne Sverigedemokraten att lyfta på ögonbrynen och tveka på att lägga sin röst på dem? Tycker man verkligen så illa om invandrare att man struntar fullständigt vad partiföreträdarna och kompisarna uttrycker och agerar i?

Acke Månsson

Ledarskribent

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.