2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

Ett viktigt beslut på lång sikt

Miljö. Ett viktigt och förhoppningsvis långsiktigt beslut klubbades igenom på senaste kommunfullmäktige. Att kommunen ska köra biogasdrivna fordon. Detta gör verkligen Karlskoga till en grön kommun.

Inte nog med att vi har en vattenkraftförsörjning och ett mycket utvecklat värmekraftverk. En modern återvinningsanläggning inte att förglömma. Frågan är om även vindkraften ska få bli en miljövänlig energikälla för Karlskoga?

Åter till beslutet om biogasdrivna fordon. Det är i grund och botten ett centerpartistiskt medborgarförslag som utvecklats till ett kommunfullmäktigebeslut. Majoriteten har finslipat detta helt enligt reglerna och deras mandat. En stor fjäder i hatten till Centerpartiet dock. I och med att biogasen är en del i Kemabs verksamhet ser det verkligen ljust ut för bolagets framtid. Att det inte ska behövas säljas ut vid ett eventuellt maktskifte i kommunen tänker jag främst på då.

Detta är ett som jag nämner ett viktigt långsiktigt beslut. Oroligt viktigt för biogasens utveckling. Biogasen har än så länge kunnat kalkas Kemabs sorgebarn.

Förhoppningsvis sker det med detta beslut en vändning och uppstår positiva effekter som sprids som ringar på vattnet.

Att fler ser potentialen i Karlskoga och kommunens gröna satsningar. Karlskoga är och lär förbli en grön kommun. Det känns gott.

Att några avsatta sverigedemokrater och kristdemokrater tänker starta ett nytt parti i kommunen blir patetiskt. Man ska kalla sig Miljödemokraterna... Och hänvisar detta till att det inte finns något miljövänligt parti i Sverige.

Hur miljövänliga är Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna egentligen? Vilken soppa. Nu ska jag inte göra mer reklam för dessa.

Acke Månsson

Ledarskribent

Inte nog med att vi har en vattenkraftförsörjning och ett mycket utvecklat värmekraftverk. En modern återvinningsanläggning inte att förglömma. Frågan är om även vindkraften ska få bli en miljövänlig energikälla för Karlskoga?

Åter till beslutet om biogasdrivna fordon. Det är i grund och botten ett centerpartistiskt medborgarförslag som utvecklats till ett kommunfullmäktigebeslut. Majoriteten har finslipat detta helt enligt reglerna och deras mandat. En stor fjäder i hatten till Centerpartiet dock. I och med att biogasen är en del i Kemabs verksamhet ser det verkligen ljust ut för bolagets framtid. Att det inte ska behövas säljas ut vid ett eventuellt maktskifte i kommunen tänker jag främst på då.

Detta är ett som jag nämner ett viktigt långsiktigt beslut. Oroligt viktigt för biogasens utveckling. Biogasen har än så länge kunnat kalkas Kemabs sorgebarn.

Förhoppningsvis sker det med detta beslut en vändning och uppstår positiva effekter som sprids som ringar på vattnet.

Att fler ser potentialen i Karlskoga och kommunens gröna satsningar. Karlskoga är och lär förbli en grön kommun. Det känns gott.

Att några avsatta sverigedemokrater och kristdemokrater tänker starta ett nytt parti i kommunen blir patetiskt. Man ska kalla sig Miljödemokraterna... Och hänvisar detta till att det inte finns något miljövänligt parti i Sverige.

Hur miljövänliga är Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna egentligen? Vilken soppa. Nu ska jag inte göra mer reklam för dessa.

Acke Månsson

Ledarskribent

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.