2016-04-21 10:03

2016-04-21 10:03

Verktyg att stärka välfärden

I samband med att den S-ledda regeringens vårbudget höll på att presenteras briserade en politisk bomb som fick det mediala fokuset att placeras på detta istället för regeringens arbete.

I samband med att den S-ledda regeringens vårbudget höll på att presenteras briserade en politisk bomb som fick det mediala fokuset att placeras på detta istället för regeringens arbete.

Det handlar naturligtvis om miljöpartiets statsråd Mehmet Kaplan till lika före detta bostadsminister. Han har vistats med fel personer och grupper och även uttryckt sig helt emot riksdagens och regeringens värderingar. Kaplan har visat sig närvara i sammanhang där extremistiska nationalister befunnit sig samt även uttalat jämfört israelernas behandling av palestinierna likt nazisternas av judarna under andra världskriget. Detta plus även en del andra gamla synder börjades uppdagas i media. Helt klart ohållbart och oacceptabelt. Samtal med statsministern ledde till att bostadsministern avgick på egen begäran.

Föga förvånande har den borgerliga oppositionen och hör och häpna Sverigedemokraterna varit onådiga i sin kritik mot statsministerns hantering av Kaplans förehavanden. Allt från passivitet till att han inte fördömt Kaplan. Sverigedemokraterna som har flera företrädare vilka figurerat med och finns på bild med kända nazister och fascister. En av dem självaste Björn Söder. Han fick bli andre vice talman i riksdagen.

Åter till vårbudgeten och som rubriken lyder är det en mycket kraftig välfärdssatsning som är att vänta. Hela mandattiden ut. Det blir miljardregn över kommunerna. Det ska anställas och utbildas så bemanningen kan höjas på ålderdoms och vårdhemmen, i skolan, i barnomsorgen. Där behoven finns helt enkelt. Och givet vis ska det börja byggas mer. Det redan det men det räcker inte på långs vägar. Nu ska även regelverket för nybyggnationer ses över. 380 miljoner i statsbidrag får Örebro län redan till hösten. Karlskoga kommer få nästan 35 miljoner kronor. Pengar man får använda till investeringar och utveckling av kommunen och för kommuninvånarnas bästa. Räcker det för att få bort de delade turerna? Sverige byggs nu åter starkare. Ekonomin går bra och arbetslösheten är den lägsta på sju år. Inte förvånande att oppositionen och den dominerande högermedian vill diskutera annat. Att det är lättare att vara kommunpolitiker med en S-ledd regering bör väll till och borgarna i Karlskoga hålla med om...

Acke Månsson

Ledarskribent

I samband med att den S-ledda regeringens vårbudget höll på att presenteras briserade en politisk bomb som fick det mediala fokuset att placeras på detta istället för regeringens arbete.

Det handlar naturligtvis om miljöpartiets statsråd Mehmet Kaplan till lika före detta bostadsminister. Han har vistats med fel personer och grupper och även uttryckt sig helt emot riksdagens och regeringens värderingar. Kaplan har visat sig närvara i sammanhang där extremistiska nationalister befunnit sig samt även uttalat jämfört israelernas behandling av palestinierna likt nazisternas av judarna under andra världskriget. Detta plus även en del andra gamla synder börjades uppdagas i media. Helt klart ohållbart och oacceptabelt. Samtal med statsministern ledde till att bostadsministern avgick på egen begäran.

Föga förvånande har den borgerliga oppositionen och hör och häpna Sverigedemokraterna varit onådiga i sin kritik mot statsministerns hantering av Kaplans förehavanden. Allt från passivitet till att han inte fördömt Kaplan. Sverigedemokraterna som har flera företrädare vilka figurerat med och finns på bild med kända nazister och fascister. En av dem självaste Björn Söder. Han fick bli andre vice talman i riksdagen.

Åter till vårbudgeten och som rubriken lyder är det en mycket kraftig välfärdssatsning som är att vänta. Hela mandattiden ut. Det blir miljardregn över kommunerna. Det ska anställas och utbildas så bemanningen kan höjas på ålderdoms och vårdhemmen, i skolan, i barnomsorgen. Där behoven finns helt enkelt. Och givet vis ska det börja byggas mer. Det redan det men det räcker inte på långs vägar. Nu ska även regelverket för nybyggnationer ses över. 380 miljoner i statsbidrag får Örebro län redan till hösten. Karlskoga kommer få nästan 35 miljoner kronor. Pengar man får använda till investeringar och utveckling av kommunen och för kommuninvånarnas bästa. Räcker det för att få bort de delade turerna? Sverige byggs nu åter starkare. Ekonomin går bra och arbetslösheten är den lägsta på sju år. Inte förvånande att oppositionen och den dominerande högermedian vill diskutera annat. Att det är lättare att vara kommunpolitiker med en S-ledd regering bör väll till och borgarna i Karlskoga hålla med om...

Acke Månsson

Ledarskribent

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.