2016-04-15 06:00

2016-04-15 06:00

Viktigt arbete

En viktig samverkan har skapats mellan Karlskoga, Degerfors och Hällefors kommun. Det handlar om att upptäcka, förbygga och rehabilitera personer från drog och narkotika användande eller beroende. Ett nätvärk har skapats mellan polisen, socialen och landstinget. Det här ett mycket viktigt projekt som pågår i västra länsdelen av Örebrolän.

Det har och kommer att hållas viktiga öppna informationsmöten kring detta i dessa kommuner. Det är inget anmälningstvång. Glädjande nog håller droganvändandet på att minska, däremot ser det sämre ut för de som är beroende. Det har visat sig att de som har fastnat i ett beroende brukar mer istället.

Det är främst spice och cannabis det handlar om. Droger man enkelt kan beställa via internet och få hem i brevlådan. Därför är detta arbete Karlskoga, Degerfors och Hällefors påbörjat så viktigt. Det handlar om nå ut och informera om vad det handlar och om vilken hjälp det finns att få. Karlskoga och Degerfors ligger långt framme här. Grannkommunerna har till och med blivit prisade för detta. Där även vikten har lagts att nå ut till skolorna.

Är man orolig eller intresserad förälder/anhörig är det ett ypperligt tillfälle att få information och eller stöd eller att man kanske känner någon som befinner sig i ett drogmissbruk. Kontakta polisen eller kommunen för information om när dessa informationsträffar sker. Ett långsiktigt viktigt arbete och samarbete har redan på kort tid gett goda resultat.

Ett annat steg mot en bättre kommun tas när Karlskogas andra konstgräsplan anläggs på Sahara på Skogsrundan. Detta är rktigt goda och viktiga nyheter. Det handlar inte bara om att spela fotboll. Eller rättare sagt det får inte bara handla om att spela fotboll. Nya Sahara kommer att bli en viktig samlingsplats för karlskogingarna. Där kommer man kunna röra på sig, umgås och samtala med varandra.

Som det gått att läsa om har trycket på Kemab arena varit stort. Har jag räknat rätt har vi åtta stycken fotbollsföreningar i kommunen om Alkvettern räknas. Med detta även en stor och viktig ungdomsverksamhet. Självklart kommer detta innebära ett lyft för föreningarna men detta ger och bör ges även till spontanidrottandet för gemene man, kvinna, tjej eller kille. Även för skolidrotten innebär detta också möjligheter. En konstgräsplan innebär väl inte att det bara ska användas till fotboll. Finns många verksamheter och föreningar som borde kunna utnyttja denna yta. Blir detta succébör även fler konstgräsytor anläggas i framtiden.

En i varje stadsdel vore ett gott mål att ha. Likt på gamla goda tiden då det fanns en rink i varje stadsdel. Det är svunna tider, då ungdomarna träffades ute och umgicks. Visst kan vi nå dit igen. Det kommer lyfta spontanidrottandet i varje fall och inbjuda till många möten och samtal oss människor emellan.

Acke Månsson

Ledarskribent

En viktig samverkan har skapats mellan Karlskoga, Degerfors och Hällefors kommun. Det handlar om att upptäcka, förbygga och rehabilitera personer från drog och narkotika användande eller beroende. Ett nätvärk har skapats mellan polisen, socialen och landstinget. Det här ett mycket viktigt projekt som pågår i västra länsdelen av Örebrolän.

Det har och kommer att hållas viktiga öppna informationsmöten kring detta i dessa kommuner. Det är inget anmälningstvång. Glädjande nog håller droganvändandet på att minska, däremot ser det sämre ut för de som är beroende. Det har visat sig att de som har fastnat i ett beroende brukar mer istället.

Det är främst spice och cannabis det handlar om. Droger man enkelt kan beställa via internet och få hem i brevlådan. Därför är detta arbete Karlskoga, Degerfors och Hällefors påbörjat så viktigt. Det handlar om nå ut och informera om vad det handlar och om vilken hjälp det finns att få. Karlskoga och Degerfors ligger långt framme här. Grannkommunerna har till och med blivit prisade för detta. Där även vikten har lagts att nå ut till skolorna.

Är man orolig eller intresserad förälder/anhörig är det ett ypperligt tillfälle att få information och eller stöd eller att man kanske känner någon som befinner sig i ett drogmissbruk. Kontakta polisen eller kommunen för information om när dessa informationsträffar sker. Ett långsiktigt viktigt arbete och samarbete har redan på kort tid gett goda resultat.

Ett annat steg mot en bättre kommun tas när Karlskogas andra konstgräsplan anläggs på Sahara på Skogsrundan. Detta är rktigt goda och viktiga nyheter. Det handlar inte bara om att spela fotboll. Eller rättare sagt det får inte bara handla om att spela fotboll. Nya Sahara kommer att bli en viktig samlingsplats för karlskogingarna. Där kommer man kunna röra på sig, umgås och samtala med varandra.

Som det gått att läsa om har trycket på Kemab arena varit stort. Har jag räknat rätt har vi åtta stycken fotbollsföreningar i kommunen om Alkvettern räknas. Med detta även en stor och viktig ungdomsverksamhet. Självklart kommer detta innebära ett lyft för föreningarna men detta ger och bör ges även till spontanidrottandet för gemene man, kvinna, tjej eller kille. Även för skolidrotten innebär detta också möjligheter. En konstgräsplan innebär väl inte att det bara ska användas till fotboll. Finns många verksamheter och föreningar som borde kunna utnyttja denna yta. Blir detta succébör även fler konstgräsytor anläggas i framtiden.

En i varje stadsdel vore ett gott mål att ha. Likt på gamla goda tiden då det fanns en rink i varje stadsdel. Det är svunna tider, då ungdomarna träffades ute och umgicks. Visst kan vi nå dit igen. Det kommer lyfta spontanidrottandet i varje fall och inbjuda till många möten och samtal oss människor emellan.

Acke Månsson

Ledarskribent

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.