2015-11-30 14:27

2015-11-30 14:27

Låt bönehus lösa bostadsbrist

FLYKTINGKATASTROFEN: Du skall älska din nästa så som dig själv!

Flyktingkatastrofen

Våra barn som vill flytta hemifrån har ingenstans att bosätta sig -dom måste stanna hemma hos mamma och pappa. Bostadsbristen har inte uppkommit nu, den har vi haft i flera år.

Nu är ju huspriserna på topp, så det är lämpligt att börja bygga lägenheter igen! Vi har rivit bostäder i många kommuner, för minst 100 000 personer, för att husen legat på fel ställe. Vi har tömt landsbygden på affärer, bensinmackar och annat. Folk som bor på landet har ofta 2 mil eller mer till sin affär eller mack.

Och så kommer denna flyktingkris! Den visar hur fel vi har gjort i vår politik.

Det är inte lätt att placera flyktingarna på landsbygden där det är långt till det mesta. Men nu finns inte många val. Och det är inte frågan om vilken religion vi har utan hur medmänskliga vi är. Jag saknar den frireligiösa rörelsen och deras hjälpvilja i denna svåra tid.

Bönehusen som finns i varje socken kan vara bra bostäder för barnfamiljer som flytt världens elände. De husen brukar ha kök med vatten, en stor samlingssal och toalett. Ibland även en lägenhet ovanpå. I äldre bönehus finns ofta stor kamin och vedspis i köket.

En sådan här verksamhet skapar också flera jobb i socknen eller kommunen. Hyr ut dessa bönehus till staten, det gynnar inte minst den egna föreningen.

Som Han sa: Du skall älska din nästa så som dig själv!

Tack för ordet.

Observer

Våra barn som vill flytta hemifrån har ingenstans att bosätta sig -dom måste stanna hemma hos mamma och pappa. Bostadsbristen har inte uppkommit nu, den har vi haft i flera år.

Nu är ju huspriserna på topp, så det är lämpligt att börja bygga lägenheter igen! Vi har rivit bostäder i många kommuner, för minst 100 000 personer, för att husen legat på fel ställe. Vi har tömt landsbygden på affärer, bensinmackar och annat. Folk som bor på landet har ofta 2 mil eller mer till sin affär eller mack.

Och så kommer denna flyktingkris! Den visar hur fel vi har gjort i vår politik.

Det är inte lätt att placera flyktingarna på landsbygden där det är långt till det mesta. Men nu finns inte många val. Och det är inte frågan om vilken religion vi har utan hur medmänskliga vi är. Jag saknar den frireligiösa rörelsen och deras hjälpvilja i denna svåra tid.

Bönehusen som finns i varje socken kan vara bra bostäder för barnfamiljer som flytt världens elände. De husen brukar ha kök med vatten, en stor samlingssal och toalett. Ibland även en lägenhet ovanpå. I äldre bönehus finns ofta stor kamin och vedspis i köket.

En sådan här verksamhet skapar också flera jobb i socknen eller kommunen. Hyr ut dessa bönehus till staten, det gynnar inte minst den egna föreningen.

Som Han sa: Du skall älska din nästa så som dig själv!

Tack för ordet.

Observer

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.