2015-11-23 06:00

2015-11-23 06:00

För kallt i skolan

UTBILDNING: Svårt att ta till sig vad läraren säger

Jag går i nian i Stora Vallaskolan och jag tänkte skriva en insändare om att jag vill ändra på att det är för kallt i min skola.

Under höst- och vinterhalvåret tvingas elever ha på sig sina ytterkläder i rastsalarna för att slippa frysa allt för mycket. När man sen kliver in på lektion tvingas man ta av sig ytterkläderna på grund av skolans ”Inga-jackor-på-lektionsregel”. Att sitta och frysa under lektionstid gör att man tappar fokus. Man ägnar mer tid till att klaga på att man fryser än att faktiskt ta till sig vad läraren säger.

Fryser man sjunker kroppstemperaturen, vilket gör att immunförsvaret har svårare att bekämpa alla sjukdomar och virus som ”går runt” i skolan. Man blir lättare sjuk, vilket leder till frånvaro. Man missar alltså mer i skolan, vilket i vissa fall leder till lägre betyg.

Detta drabbar självklart inte endast elever utan även lärare. Blir läraren sjuk blir lektionen ofta inställd eftersom det ofta är svårt att få tag på vikarier.

Det blir alltså som en ond cirkel av något så simpelt som att det är kallt i skolan.

Självklart förstår jag att pengar är ”problemet” när det gäller denna fråga. Men ta en stund kära politiker och tänk vad en liten skillnad kan göra. Ta alla ovanstående argument och vänd på dem , alltså mer fokus på lektioner och högre närvaro, vilket jag tror kommer att leda till högre betyg. Så jag uppmanar nu Degerfors politiker att se över vad som kan göras och jag hoppas verkligen att ni kommer fram till att vi på Stora Vallaskolan ska slippa frysa dagarna i ända.

Frusen elev

Jag går i nian i Stora Vallaskolan och jag tänkte skriva en insändare om att jag vill ändra på att det är för kallt i min skola.

Under höst- och vinterhalvåret tvingas elever ha på sig sina ytterkläder i rastsalarna för att slippa frysa allt för mycket. När man sen kliver in på lektion tvingas man ta av sig ytterkläderna på grund av skolans ”Inga-jackor-på-lektionsregel”. Att sitta och frysa under lektionstid gör att man tappar fokus. Man ägnar mer tid till att klaga på att man fryser än att faktiskt ta till sig vad läraren säger.

Fryser man sjunker kroppstemperaturen, vilket gör att immunförsvaret har svårare att bekämpa alla sjukdomar och virus som ”går runt” i skolan. Man blir lättare sjuk, vilket leder till frånvaro. Man missar alltså mer i skolan, vilket i vissa fall leder till lägre betyg.

Detta drabbar självklart inte endast elever utan även lärare. Blir läraren sjuk blir lektionen ofta inställd eftersom det ofta är svårt att få tag på vikarier.

Det blir alltså som en ond cirkel av något så simpelt som att det är kallt i skolan.

Självklart förstår jag att pengar är ”problemet” när det gäller denna fråga. Men ta en stund kära politiker och tänk vad en liten skillnad kan göra. Ta alla ovanstående argument och vänd på dem , alltså mer fokus på lektioner och högre närvaro, vilket jag tror kommer att leda till högre betyg. Så jag uppmanar nu Degerfors politiker att se över vad som kan göras och jag hoppas verkligen att ni kommer fram till att vi på Stora Vallaskolan ska slippa frysa dagarna i ända.

Frusen elev

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.