2015-11-23 06:00

2015-11-23 06:00

Cigarettförbud under skoltid

UTBILDNING: Finns inget bra med rökning

Utbildning

Jag tycker att ingen ska få röka på skoltid, varken lärare eller elever. Personligen tycker jag att rökning är äckligt. Lukten från dem som röker är obeskrivligt vidrig.

Det är ju faktiskt inte bara rökarnas hälsa som försämras, även vi som är runt omkring rökarna, som får röken i lungorna och får en ökad risk att få cancer och även lungproblem.

Forskning har visat att inget med rökning är bra för kroppen. Andra forskare har kommit fram till att de som röker får 22 procent större risk att få diabetes typ 2, men även de som är passiva rökare får ökad risk att få diabetes typ 2.

Men varför röker man då? Rätt många unga rökare säger att dom röker för att det är en social sak att göra. Men är det verkligen det? Jag kan inte finna något socialt i att lukta äckligt, snarare motsatsen.

Hur ska vi göra för att stoppa detta då?

Om man kom på någon med att röka på skotid så borde man få ta deras cigarettpaket, och så borde dom inte få tillbaka cigarettpaketet utan att man slänger. Sen så har vi ju de som säljer cigaretter också, de borde vara noggrannare med att kolla åldern på de som köper

Vi måste göra något åt det här innan hela världens befolkning dör i cancer eller någon annan hemsk sjukdom.

Äcklad 9:a

Jag tycker att ingen ska få röka på skoltid, varken lärare eller elever. Personligen tycker jag att rökning är äckligt. Lukten från dem som röker är obeskrivligt vidrig.

Det är ju faktiskt inte bara rökarnas hälsa som försämras, även vi som är runt omkring rökarna, som får röken i lungorna och får en ökad risk att få cancer och även lungproblem.

Forskning har visat att inget med rökning är bra för kroppen. Andra forskare har kommit fram till att de som röker får 22 procent större risk att få diabetes typ 2, men även de som är passiva rökare får ökad risk att få diabetes typ 2.

Men varför röker man då? Rätt många unga rökare säger att dom röker för att det är en social sak att göra. Men är det verkligen det? Jag kan inte finna något socialt i att lukta äckligt, snarare motsatsen.

Hur ska vi göra för att stoppa detta då?

Om man kom på någon med att röka på skotid så borde man få ta deras cigarettpaket, och så borde dom inte få tillbaka cigarettpaketet utan att man slänger. Sen så har vi ju de som säljer cigaretter också, de borde vara noggrannare med att kolla åldern på de som köper

Vi måste göra något åt det här innan hela världens befolkning dör i cancer eller någon annan hemsk sjukdom.

Äcklad 9:a