2015-10-22 06:00

2015-10-22 06:00

Ett viktigt steg på många olika sätt

Utbildning. Den nya tekniken fortsätter att ta stora steg framåt. Nu tar man även klivet in klassrummen.

För under hösten kommer ALLA elever från förskoleklass till 6:orna i mellanstadiet få låna varsin iPad av Karlskoga kommun. Det handlar om modellen iPad mini 2 med 16 GB lagringsutrymme. Fodral och laddare medföljer.

Detta bör ses som ett mycket välkommet, efterlängtat och viktigt hjälpmedel i dagens undervisningen för framtiden. Många av eleverna behärskar säkert redan nu mycket av den nya tekniken. Vilket kan komma att underlätta mycket för lärarna då även eleverna kan hjälpa varandra.

Eleverna i förskoleklass till årskurs 3 kommer att få ha sina respektive iPads kvar på skolan medan årskurs 4 till 6 kommer att få ta med sig sina hem enligt ett påskrivet låneavtal.

Samtliga iPads ska återlämnas efter låneperiodens avslut. Här kommer eleverna få ta ansvar och lära sig mycket även om etik och moral på internet. Om vilka faror och möjligheter det innebär att ha tillgång det samma, men viktigast av allt att få lära sig att med rätt kunskap om hur man hanterar en iPad i skolarbetet.

Eleverna kan få till gång till så otroligt mycket kunskap och information samt att skolarbetet nu förhoppningsvis blir ännu roligare och intressantare.

Detta är ett bra och viktigt projekt som påbörjats i kommunen. En satsning som med största sannolikhet kan sammanföra elever och öka förståelsen trots att vi är olika.

Detta kan med stor säkerhet även minska segregationen som oftast börjar i unga år men även vara en pusselbit i att förbättra integrationen. Införandet av iPads i grundskolan från 6 års till 6:an visar att Karlskoga arbetar hårt och målmedvetet med detta.

Acke Månsson

Ledarskribent

För under hösten kommer ALLA elever från förskoleklass till 6:orna i mellanstadiet få låna varsin iPad av Karlskoga kommun. Det handlar om modellen iPad mini 2 med 16 GB lagringsutrymme. Fodral och laddare medföljer.

Detta bör ses som ett mycket välkommet, efterlängtat och viktigt hjälpmedel i dagens undervisningen för framtiden. Många av eleverna behärskar säkert redan nu mycket av den nya tekniken. Vilket kan komma att underlätta mycket för lärarna då även eleverna kan hjälpa varandra.

Eleverna i förskoleklass till årskurs 3 kommer att få ha sina respektive iPads kvar på skolan medan årskurs 4 till 6 kommer att få ta med sig sina hem enligt ett påskrivet låneavtal.

Samtliga iPads ska återlämnas efter låneperiodens avslut. Här kommer eleverna få ta ansvar och lära sig mycket även om etik och moral på internet. Om vilka faror och möjligheter det innebär att ha tillgång det samma, men viktigast av allt att få lära sig att med rätt kunskap om hur man hanterar en iPad i skolarbetet.

Eleverna kan få till gång till så otroligt mycket kunskap och information samt att skolarbetet nu förhoppningsvis blir ännu roligare och intressantare.

Detta är ett bra och viktigt projekt som påbörjats i kommunen. En satsning som med största sannolikhet kan sammanföra elever och öka förståelsen trots att vi är olika.

Detta kan med stor säkerhet även minska segregationen som oftast börjar i unga år men även vara en pusselbit i att förbättra integrationen. Införandet av iPads i grundskolan från 6 års till 6:an visar att Karlskoga arbetar hårt och målmedvetet med detta.

Acke Månsson

Ledarskribent