2015-03-23 06:00

2015-03-23 06:00

För samman föreningar

AKTIVITETSHUS: Där alla kan vara för att utöva sina intressen

Jag är en Karlskogabo på 14 år, och jag har länge tyckt att staden behöver något som för det rika föreningslivet samman. En plats för att göra allt, där ungdomar, vuxna och äldre kan ta del och intresseras av varandras hobbyer och intressen. Jag kom på denna idé när jag en dag skulle på en basketmatch som spelades i Tegelbruket i Örebro.

När jag kom in i byggnaden så blev jag riktigt imponerad. Det fanns många förutsättningar för att vem som helst, när som helst skulle kunna trivas perfekt där. Tegelbruket är ett aktivitetshus, med skateboardhall, sporthall, instrument och studio, olika events och mycket mer. Eftersom att många aktiviteter redan finns i Karlskoga, skulle detta vara perfekt att ha som samlingsplats för allt. En plats där man som grupp eller ensam kan ta del av aktiviteter, prova på och studera utan den minsta stress. Där alla kan vara för att utöva sina intressen. Jag vet att detta kräver en ganska stor summa pengar för att göra rätt, men det är ett förslag som kan bli ett långsiktigt mål för staden.

Detta kommer att ge Karlskoga ett rykte som trevligare och öppnare, det attraherar mer folk att flytta hit, och det kommer att framhäva de stora valmöjligheter man faktiskt har. De många föreningar, sporter och t.ex. instrument som utövas här som aldrig riktigt kommer till den uppmärksamhet de förtjänar. Min förhoppning är att detta aktivitetshus ska ändra på det, samt att ge människor en samlingsplats att umgås över alla åldrar.

//Ungdom från Karlskoga

Jag är en Karlskogabo på 14 år, och jag har länge tyckt att staden behöver något som för det rika föreningslivet samman. En plats för att göra allt, där ungdomar, vuxna och äldre kan ta del och intresseras av varandras hobbyer och intressen. Jag kom på denna idé när jag en dag skulle på en basketmatch som spelades i Tegelbruket i Örebro.

När jag kom in i byggnaden så blev jag riktigt imponerad. Det fanns många förutsättningar för att vem som helst, när som helst skulle kunna trivas perfekt där. Tegelbruket är ett aktivitetshus, med skateboardhall, sporthall, instrument och studio, olika events och mycket mer. Eftersom att många aktiviteter redan finns i Karlskoga, skulle detta vara perfekt att ha som samlingsplats för allt. En plats där man som grupp eller ensam kan ta del av aktiviteter, prova på och studera utan den minsta stress. Där alla kan vara för att utöva sina intressen. Jag vet att detta kräver en ganska stor summa pengar för att göra rätt, men det är ett förslag som kan bli ett långsiktigt mål för staden.

Detta kommer att ge Karlskoga ett rykte som trevligare och öppnare, det attraherar mer folk att flytta hit, och det kommer att framhäva de stora valmöjligheter man faktiskt har. De många föreningar, sporter och t.ex. instrument som utövas här som aldrig riktigt kommer till den uppmärksamhet de förtjänar. Min förhoppning är att detta aktivitetshus ska ändra på det, samt att ge människor en samlingsplats att umgås över alla åldrar.

//Ungdom från Karlskoga