2014-12-16 06:00

2015-01-20 23:10

Självklartmed parti-företrädare

För oppositionen i Karlskoga, det vill säga M, SPI, Mp, Kd och C blev Socialdemokraternas önskan och beslut om att tillsätta en eller två partiföreträdare en politisk konflikt!

Under ett tidigare medlemsmöte i det socialdemokratiska partiet röstades det fram och beslutades att partiet skulle ha bara en partiföreträdare. Med uppgift att strukturera upp och förbättra arbetet med information, scheman, möten, evenemang med mera, ja som en sorts samordnare helt enkelt.

Mycket behövligt för alla partier, även Socialdemokraterna. Var är problemet!?

Tiden en lokal politiker lägger ner på sitt engagemang är stor, mycket stor. Är du till exempel ordförande går än mer tid åt. Många har även ett annat arbete vid sidan av. Oppositionspartiernas agerande är märkligt och verkar endast vara för att få rubriker och ställa till det för Socialdemokraterna.

När man läser kommentarerna från oppositionsföreträdarna nämns något om ett otydligt reglemente. Jag har inte läst reglementet men har ändå svårt att se varför det skulle hindra partiet från en sådan partipost. Nu är risken och chansen stor och överhängande att oppositionen kommer att återremitterar beslutet för att Socialdemokraterna INTE ska få ha en partiföreträdare som övriga partier. Vad vinner oppositionen på det mer skadeglädje! Det handlar om en viktig kugge för ett parti och visst ska väl alla partier ha rätt till en sådan om man vill!

Acke Månsson

Ledarskribent

Under ett tidigare medlemsmöte i det socialdemokratiska partiet röstades det fram och beslutades att partiet skulle ha bara en partiföreträdare. Med uppgift att strukturera upp och förbättra arbetet med information, scheman, möten, evenemang med mera, ja som en sorts samordnare helt enkelt.

Mycket behövligt för alla partier, även Socialdemokraterna. Var är problemet!?

Tiden en lokal politiker lägger ner på sitt engagemang är stor, mycket stor. Är du till exempel ordförande går än mer tid åt. Många har även ett annat arbete vid sidan av. Oppositionspartiernas agerande är märkligt och verkar endast vara för att få rubriker och ställa till det för Socialdemokraterna.

När man läser kommentarerna från oppositionsföreträdarna nämns något om ett otydligt reglemente. Jag har inte läst reglementet men har ändå svårt att se varför det skulle hindra partiet från en sådan partipost. Nu är risken och chansen stor och överhängande att oppositionen kommer att återremitterar beslutet för att Socialdemokraterna INTE ska få ha en partiföreträdare som övriga partier. Vad vinner oppositionen på det mer skadeglädje! Det handlar om en viktig kugge för ett parti och visst ska väl alla partier ha rätt till en sådan om man vill!

Acke Månsson

Ledarskribent