2018-09-14 06:00

2018-09-14 06:00

Detta fungerar inte

INSÄNDARE: Hemtjänstpersonal är inte sjukgymnaster

En anhörig fick för en tid sedan en stroke. Skickas hem från Karlskoga lasarett för nu ska Karlskoga kommun ”ta över” med så kallat hemrehab. Förutsättningen för att du ska återfå de funktioner du har tappat är ju genom rehabilitering och träning.

Hemrehab i Karlskoga är ett skämt, det fungerar inte alls.

I Karlskoga är det hemtjänstpersonalen som ska utföra träningen med den som haft en stroke. De gör sitt bästa så gott de kan, men de har ju varken utbildning eller kunskap. Hemtjänstpersonal ska ta hand om omvårdnad, men sjukgymnaster är de ju inte, ändå förväntas hemtjänstpersonalen att utföra sjukgymnastens arbete något jag tycker är mycket märkligt och helt oacceptabelt. Jag har också fått förklarat för mig att ”det är så det ser ut i Karlskoga” och att det är många som har det likadant.

När någon nära anhörig blir sjuk så är det en chock och en stor sorg förstås och att sedan inte få någon hjälp gör det ännu värre, det är fruktansvärt.

Det känns som en riktig käftsmäll när man dagligdags kan höra och läsa om vad pengarna i Karlskoga kommun läggs på, till exempel ombyggnation av torget, ställplatser för husbilar, ishockeylaget i Karlskoga som får x antal hundra tusen för att sätta Karlskoga på kartan och till vilken nytta? Det finns varken bostäder, eller om du blir sjuk, en sjukgymnast att få hjälp av. Allt detta som Karlskoga kommun lägger ner våra pengar på betyder ju ingenting om man blir sjuk.

Det är också väldigt märkligt för på Karlskoga kommuns hemsida kan man läsa:

”Vård och omsorg i Karlskoga kommun ska göra det möjligt för dig som har en fysisk funktionsnedsättning och/eller som åldras i Karlskoga att leva ett så självständigt och värdigt liv som möjligt.

Valfrihet och delaktighet är ledord för all vård och omsorg som drivs i kommunen.

Inom vård och omsorg finns många olika former av stöd för fysiskt funktionsnedsatta och äldre.

Vilket stöd och hur det utformas beror helt på personens egen förmåga och behov.

Målet är att alla har rätt till ett bra liv.”

Detta stämmer dock väldigt dåligt med verkligheten.

Jag kommer att ta detta vidare och göra en anmälan. Jag som anhörig accepterar inte att det ska vara så här, idag i Sverige 2018.

 

Anhörig

 

 

 

 

Hemrehab i Karlskoga är ett skämt, det fungerar inte alls.

I Karlskoga är det hemtjänstpersonalen som ska utföra träningen med den som haft en stroke. De gör sitt bästa så gott de kan, men de har ju varken utbildning eller kunskap. Hemtjänstpersonal ska ta hand om omvårdnad, men sjukgymnaster är de ju inte, ändå förväntas hemtjänstpersonalen att utföra sjukgymnastens arbete något jag tycker är mycket märkligt och helt oacceptabelt. Jag har också fått förklarat för mig att ”det är så det ser ut i Karlskoga” och att det är många som har det likadant.

När någon nära anhörig blir sjuk så är det en chock och en stor sorg förstås och att sedan inte få någon hjälp gör det ännu värre, det är fruktansvärt.

Det känns som en riktig käftsmäll när man dagligdags kan höra och läsa om vad pengarna i Karlskoga kommun läggs på, till exempel ombyggnation av torget, ställplatser för husbilar, ishockeylaget i Karlskoga som får x antal hundra tusen för att sätta Karlskoga på kartan och till vilken nytta? Det finns varken bostäder, eller om du blir sjuk, en sjukgymnast att få hjälp av. Allt detta som Karlskoga kommun lägger ner våra pengar på betyder ju ingenting om man blir sjuk.

Det är också väldigt märkligt för på Karlskoga kommuns hemsida kan man läsa:

”Vård och omsorg i Karlskoga kommun ska göra det möjligt för dig som har en fysisk funktionsnedsättning och/eller som åldras i Karlskoga att leva ett så självständigt och värdigt liv som möjligt.

Valfrihet och delaktighet är ledord för all vård och omsorg som drivs i kommunen.

Inom vård och omsorg finns många olika former av stöd för fysiskt funktionsnedsatta och äldre.

Vilket stöd och hur det utformas beror helt på personens egen förmåga och behov.

Målet är att alla har rätt till ett bra liv.”

Detta stämmer dock väldigt dåligt med verkligheten.

Jag kommer att ta detta vidare och göra en anmälan. Jag som anhörig accepterar inte att det ska vara så här, idag i Sverige 2018.

 

Anhörig

 

 

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.