2018-09-14 06:00

2018-09-14 06:00

Behöver ny bostadspolitik

INSÄNDARE: Bygg fler enplanshus

Under flera år har Karlskoga upplevt en större inflyttning och ett uppsving i befolkningen. Det här har gett flera effekter på bostadsmarknaden, tyvärr på bekostnad av unga och barnfamiljer.

I Karlskoga idag bor många pensionärer kvar i sina hus, ofta ensamma efter partners bortgång. Att bo ensam i ett hus på säg, 150-200kvm, är inte lätt. Underhållet blir eftersatt och den gamla kanske bara använder en-två rum. Men de bor kvar ändå. Många verkar tro att man i dag som för 20 år sedan inte får betalt för sitt hus när man säljer, men sanningen är att helt annan. Vi som letar hus idag får ofta betala upp till 2-3 miljoner för ett hus i de attraktiva delarna av Karlskoga, då är det inte sagt att detta hus är tiptop! Det är ofta hus med stora renoveringsbehov som kommer ut idag. Sedan anser sig inte de bor där ha råd att flytta, trots en vinst på närmare 2 miljoner...

Vi behöver en större rörlighet på bostäder i Karlskoga, bygg fler enplans-kedjehus som de i Stråningstorp! Pensionärerna kan tänka sig att flytta, till en tvåa eller trea i markplan. De vill ha kvar sin trädgård med möjlighet till utevistelse, helt förståligt. För att över huvudtaget få en lägenhet via det kommunala bostadsbolaget måste du stått i KÖ ett antal år, något som många pensionärer missat. För att få en lägenhet i markplan med uteplats krävs mellan 5-15 års kö beroende på område!

Så, min uppmaning till kommunen: mer samhällsinformation till pensionärer med villor om hur de kan få en lägenhet, bygg fler enplanshus- titta på Mellringe i Örebro!

Uppmaning till pensionärer med villor: Sälj innan orken försvinner, ställ er i kö till bostadsbolagen.

Trött bostadsletare

 

 

I Karlskoga idag bor många pensionärer kvar i sina hus, ofta ensamma efter partners bortgång. Att bo ensam i ett hus på säg, 150-200kvm, är inte lätt. Underhållet blir eftersatt och den gamla kanske bara använder en-två rum. Men de bor kvar ändå. Många verkar tro att man i dag som för 20 år sedan inte får betalt för sitt hus när man säljer, men sanningen är att helt annan. Vi som letar hus idag får ofta betala upp till 2-3 miljoner för ett hus i de attraktiva delarna av Karlskoga, då är det inte sagt att detta hus är tiptop! Det är ofta hus med stora renoveringsbehov som kommer ut idag. Sedan anser sig inte de bor där ha råd att flytta, trots en vinst på närmare 2 miljoner...

Vi behöver en större rörlighet på bostäder i Karlskoga, bygg fler enplans-kedjehus som de i Stråningstorp! Pensionärerna kan tänka sig att flytta, till en tvåa eller trea i markplan. De vill ha kvar sin trädgård med möjlighet till utevistelse, helt förståligt. För att över huvudtaget få en lägenhet via det kommunala bostadsbolaget måste du stått i KÖ ett antal år, något som många pensionärer missat. För att få en lägenhet i markplan med uteplats krävs mellan 5-15 års kö beroende på område!

Så, min uppmaning till kommunen: mer samhällsinformation till pensionärer med villor om hur de kan få en lägenhet, bygg fler enplanshus- titta på Mellringe i Örebro!

Uppmaning till pensionärer med villor: Sälj innan orken försvinner, ställ er i kö till bostadsbolagen.

Trött bostadsletare

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.