2018-08-13 06:00

2018-08-13 06:00

En del måste ses över

Möckeln: Karlskogas Riviera som badparadis

Efter en föga hedrande fjärdeplats i ”Sveriges Fulaste Stad”, så får man nu höra att Expressen utsett Möckeln till en av 4-5 finaste badsjöarna i landet.

Ingen karlskoging blir förvånad häröver. Jag håller med turistkontorets Martina Björk att detta kan ”Karlskoga slå mynt av”..... och det har vi till viss del redan gjort genom ställplatsen för husbilar.

För att detta ska infrias behöver vissa saker ses över:

Folk kommer inte om det ser ut som de hamnat på Mosseruds återvinningsanläggning istället för på stranden. Staden håller på att kvävas av sopor som ligger, och av flitig nedskräpning längs hela strandremsan. Jag blir så TRÖTT över att hitta blöjor (med innehåll) mitt på stranden och i vattenbrynet, kläder och handdukar, plastleksaker och badringar, matförpackningar, flaskor (oftast krossade) och MÄNGDER av solrosfrön. Måste vara en storsäljare hos Karlskoga Livsmedelsbutik! Matrester och solrosfrön lockar både råttor och fåglar.

Dessutom används hela strandremsan som en offentlig toalett (MÄNGDER av toapapper hittas i strandlinjen/bakom buskar/snår), och som övernattningsställe. Praktiskt taget varje morgon ligger någon/några ute på Näset. Detta är inte överensstämmigt med miljökontorets riktlinjer. Dessutom har det skett vandalisering/skadegörelse både på bryggor/grillplatser och gentemot en privat näringsidkare (Lagerstam) tilika mot Båtklubben (skadegörelse OCH stöld). Låset till Näsets bom är förstörd.

För att detta ska bli det paradis vi inhemska ser det som, och för tillresta turister, så behöver saker och ting stramas upp. Jag hoppas på Alliansen! Tätare turer av ordningsvakter och polis, fler besök av renhållningen (nu hinner de inte med), och att kommunen funderar över att förbjuda vistelse på stranden efter kl 20 (och matätning/drickande där efter den tidpunkten). Endast hundpromenader och besök till evenemang på Pumphuset ska accepteras. Låt de kringboende få en kommande sommar då de inte behöver köpa maxi-pack av öronproppar, eller plocka bort sopor/toapapper vid tomtgränsen.

Ett Karlskoga för oss alla – att vårda och värna om!

Badsugen

 

 

Ingen karlskoging blir förvånad häröver. Jag håller med turistkontorets Martina Björk att detta kan ”Karlskoga slå mynt av”..... och det har vi till viss del redan gjort genom ställplatsen för husbilar.

För att detta ska infrias behöver vissa saker ses över:

Folk kommer inte om det ser ut som de hamnat på Mosseruds återvinningsanläggning istället för på stranden. Staden håller på att kvävas av sopor som ligger, och av flitig nedskräpning längs hela strandremsan. Jag blir så TRÖTT över att hitta blöjor (med innehåll) mitt på stranden och i vattenbrynet, kläder och handdukar, plastleksaker och badringar, matförpackningar, flaskor (oftast krossade) och MÄNGDER av solrosfrön. Måste vara en storsäljare hos Karlskoga Livsmedelsbutik! Matrester och solrosfrön lockar både råttor och fåglar.

Dessutom används hela strandremsan som en offentlig toalett (MÄNGDER av toapapper hittas i strandlinjen/bakom buskar/snår), och som övernattningsställe. Praktiskt taget varje morgon ligger någon/några ute på Näset. Detta är inte överensstämmigt med miljökontorets riktlinjer. Dessutom har det skett vandalisering/skadegörelse både på bryggor/grillplatser och gentemot en privat näringsidkare (Lagerstam) tilika mot Båtklubben (skadegörelse OCH stöld). Låset till Näsets bom är förstörd.

För att detta ska bli det paradis vi inhemska ser det som, och för tillresta turister, så behöver saker och ting stramas upp. Jag hoppas på Alliansen! Tätare turer av ordningsvakter och polis, fler besök av renhållningen (nu hinner de inte med), och att kommunen funderar över att förbjuda vistelse på stranden efter kl 20 (och matätning/drickande där efter den tidpunkten). Endast hundpromenader och besök till evenemang på Pumphuset ska accepteras. Låt de kringboende få en kommande sommar då de inte behöver köpa maxi-pack av öronproppar, eller plocka bort sopor/toapapper vid tomtgränsen.

Ett Karlskoga för oss alla – att vårda och värna om!

Badsugen

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.