2018-06-13 06:00

2018-06-13 06:00

Barnen är förlorarna

Utbildning: Kommentar till insändaren ”Du får gärna bli vår Robin Hood”

TACK, för att ni dryftar det som väldigt många redan vet, men som tydligen inte hörs tillräckligt högt.

De som styr och bestämmer över pengakassen kanske inte har egna barn, så de vet nog inte att vi m å s t e satsa på barnen?

Våra barn behöver en trygg uppväxt, guidas av föräldrar och andra vuxna i sina liv men genom att ta bort pengarna redan i ung (skol)ålder, så tar vi bort denna grund för dom. Trots att vi har skolplikt i Sverige så har kommunerna inte pengar till detta. Mycket märkligt.

Jag tror att kunskap ger trygghet, att extra behov MÅSTE finnas för de barn som behöver det och att LYHÖRDHET är ett ledord för både lärare och politiker.

HUR ska vi kunna ha skolor utan tillräckligt med lärare/pedagoger?

HUR ska vi kunna ge alla barn en trygg skola (enligt svensk lag, ja) utan pengar att göra det?

HUR ska vi kunna se och höra de med extra behov, när det inte finns rätt personal som kan och hinner gör det?

HUR ska vi ta hand om de som i n t e behöver extra stöd? De drabbas de med såklart.

Kanske du förälder ska ge dig till skolan, för att verkligen SE hur just ditt barn har det på sitt ”jobb”? För om inte DU ser hur verkligheten ser ut så kanske du inte förstår riktigt hur allvarligt det är och därmed inte kan hjälpa till att påverka. Lärarna och fritidspedagogerna på Skranta skriver ju just detta i sin insändare:

Du som läser detta får gärna bli vår Robin Hood! Det är inte pengar vi vill ha av dig, utan en helt annan insats. Det just du kan göra är att lyfta frågan, prata med folk du möter och få detta att bli en viktig fråga för kommunen.

Men det viktigaste jobbet ska ju vi föräldrar göra: Fostra våra barn, lära dem rätt och fel. Agera tidigt när det är något som inte är bra i skolan, var frågvis och närvarande. Kanske detta kan hjälpa våra lärare lite till i skolans värld sen?!!!

HUR kan ni, kommunen, inte investera i våra barn? Era kommuninvånare? Som skall stanna kvar i denna stad och leva sitt liv?? Varför ska vi ligga 14% under genomsnittet som insändaren berättar?? NI om någon måste ju ställa krav på Regeringen och andra, att ni behöver pengar för att kunna fixa skolplikten som vi har i vårt land.

Läs dessa lärares inlägg om och om igen och gör rätt. Utan insats ingen vinst, det vet alla.

Förlorarna? Det är våra barn och ungdomar... Och i långa loppet kommunen som inga invånare har kvar....

// Mamma//

TACK, för att ni dryftar det som väldigt många redan vet, men som tydligen inte hörs tillräckligt högt.

De som styr och bestämmer över pengakassen kanske inte har egna barn, så de vet nog inte att vi m å s t e satsa på barnen?

Våra barn behöver en trygg uppväxt, guidas av föräldrar och andra vuxna i sina liv men genom att ta bort pengarna redan i ung (skol)ålder, så tar vi bort denna grund för dom. Trots att vi har skolplikt i Sverige så har kommunerna inte pengar till detta. Mycket märkligt.

Jag tror att kunskap ger trygghet, att extra behov MÅSTE finnas för de barn som behöver det och att LYHÖRDHET är ett ledord för både lärare och politiker.

HUR ska vi kunna ha skolor utan tillräckligt med lärare/pedagoger?

HUR ska vi kunna ge alla barn en trygg skola (enligt svensk lag, ja) utan pengar att göra det?

HUR ska vi kunna se och höra de med extra behov, när det inte finns rätt personal som kan och hinner gör det?

HUR ska vi ta hand om de som i n t e behöver extra stöd? De drabbas de med såklart.

Kanske du förälder ska ge dig till skolan, för att verkligen SE hur just ditt barn har det på sitt ”jobb”? För om inte DU ser hur verkligheten ser ut så kanske du inte förstår riktigt hur allvarligt det är och därmed inte kan hjälpa till att påverka. Lärarna och fritidspedagogerna på Skranta skriver ju just detta i sin insändare:

Du som läser detta får gärna bli vår Robin Hood! Det är inte pengar vi vill ha av dig, utan en helt annan insats. Det just du kan göra är att lyfta frågan, prata med folk du möter och få detta att bli en viktig fråga för kommunen.

Men det viktigaste jobbet ska ju vi föräldrar göra: Fostra våra barn, lära dem rätt och fel. Agera tidigt när det är något som inte är bra i skolan, var frågvis och närvarande. Kanske detta kan hjälpa våra lärare lite till i skolans värld sen?!!!

HUR kan ni, kommunen, inte investera i våra barn? Era kommuninvånare? Som skall stanna kvar i denna stad och leva sitt liv?? Varför ska vi ligga 14% under genomsnittet som insändaren berättar?? NI om någon måste ju ställa krav på Regeringen och andra, att ni behöver pengar för att kunna fixa skolplikten som vi har i vårt land.

Läs dessa lärares inlägg om och om igen och gör rätt. Utan insats ingen vinst, det vet alla.

Förlorarna? Det är våra barn och ungdomar... Och i långa loppet kommunen som inga invånare har kvar....

// Mamma//

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.