2018-04-16 06:00

2018-04-16 06:00

Låt partiet betala!

INSÄNDARE: Kemab-affären: Kan inte sälja ut kommunens tillgångar utan politiska beslut

Sven-Olov Axelsson har partiets fulla förtroende som kommunalråd. Det skriver Urban Jonsson i Ordet är fritt, Karlskoga tidning den 11 april 2018. Det innebär att det socialdemokratiska partiet står bakom och företräder den kultur som råder med dolda agendor och maktmissbruk i vår kommun.

Jonsson skriver i sin insändare att det socialdemokratiska partiet har dokumenterat den utredning som gjorts om en eventuell försäljning av Karlskoga Energi & Miljö. Det är mer än vad man kan säga finns tillgängligt i kommunens diarium. Där finns inget ärende! Det är mer än vad jag har lyckats få ta del av som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Samtidigt skriver Jonsson att det inte finns något beslut. Nej, något beslut finns inte i de demokratiska forum som äger rätten att fatta dessa beslut.

Det är det som är problemet Jonsson. Men varför hävdar Jonsson en eventuell försäljningsprocess när det bara var en värderingsprocess? Varför stoppar Axelsson en värderingsprocess som är klar?

KEMAB-affären handlar om att Sven-Olov Axelsson som ansvarigt kommunalråd med stöd av kommunens två högsta tjänstemän har skapat ett sekretessbelagt projekt, i syfte att sälja ut verksamheter för ett värde av 2,2 miljarder kronor utan att detta är förankrat och beslutat i demokratisk ordning, det vill säga i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Syftet har varit att medvetet dölja försäljningen för oppositionen. Nu kritiserar Axelsson revisorerna för att vara orättvisa i sin svidande kritik!

Tror ni att det är tillåtet att sälja ut kommunens tillgångar utan politiska beslut? Tror Urban Jonsson och Sven-Olov Axelsson att det är i den socialdemokratiska partiorganisationen som beslut fattas? Om socialdemokraterna fattat beslutet i partiorganisationen får partiet betala notan, inte skattebetalarna!

Öppenhet och yttrandefrihet tycks inte vara något som socialdemokraterna kan förlika sig med. Urban Jonsson uppmanar till inskränkt yttrandefrihet i lokala medier. Jag ser ett tilltagande maktmissbruk, en ökande tysthetskultur, ett undvikande och en dold agenda hos majoriteten. Det är en utveckling som minskar förtroendet för politiker och framförallt det ledarskap som nu utövas i Karlskoga kommun.

Ska Karlskoga utvecklas krävs det ett nytt modernt ledarskap som kan lyssna och som främjar öppenhet om förtroende ska skapas.

Pia Renman

ordförande Moderaterna Karlskoga

 

 

 

 

Jonsson skriver i sin insändare att det socialdemokratiska partiet har dokumenterat den utredning som gjorts om en eventuell försäljning av Karlskoga Energi & Miljö. Det är mer än vad man kan säga finns tillgängligt i kommunens diarium. Där finns inget ärende! Det är mer än vad jag har lyckats få ta del av som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Samtidigt skriver Jonsson att det inte finns något beslut. Nej, något beslut finns inte i de demokratiska forum som äger rätten att fatta dessa beslut.

Det är det som är problemet Jonsson. Men varför hävdar Jonsson en eventuell försäljningsprocess när det bara var en värderingsprocess? Varför stoppar Axelsson en värderingsprocess som är klar?

KEMAB-affären handlar om att Sven-Olov Axelsson som ansvarigt kommunalråd med stöd av kommunens två högsta tjänstemän har skapat ett sekretessbelagt projekt, i syfte att sälja ut verksamheter för ett värde av 2,2 miljarder kronor utan att detta är förankrat och beslutat i demokratisk ordning, det vill säga i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Syftet har varit att medvetet dölja försäljningen för oppositionen. Nu kritiserar Axelsson revisorerna för att vara orättvisa i sin svidande kritik!

Tror ni att det är tillåtet att sälja ut kommunens tillgångar utan politiska beslut? Tror Urban Jonsson och Sven-Olov Axelsson att det är i den socialdemokratiska partiorganisationen som beslut fattas? Om socialdemokraterna fattat beslutet i partiorganisationen får partiet betala notan, inte skattebetalarna!

Öppenhet och yttrandefrihet tycks inte vara något som socialdemokraterna kan förlika sig med. Urban Jonsson uppmanar till inskränkt yttrandefrihet i lokala medier. Jag ser ett tilltagande maktmissbruk, en ökande tysthetskultur, ett undvikande och en dold agenda hos majoriteten. Det är en utveckling som minskar förtroendet för politiker och framförallt det ledarskap som nu utövas i Karlskoga kommun.

Ska Karlskoga utvecklas krävs det ett nytt modernt ledarskap som kan lyssna och som främjar öppenhet om förtroende ska skapas.

Pia Renman

ordförande Moderaterna Karlskoga

 

 

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.