2018-04-16 06:00

2018-04-16 06:00

Har förtroende för personalen

INSÄNDARE: Socialtjänsten: Kommentar till Sara Hjalmarssons insändare angående socialtjänsten

Först vill jag framhålla, att jag delar Sara Hjalmarssons uppfattning om, att det är svårt att allsidigt granska enskilda ärenden i sociala utskottet på grund av rådande sekretess. Denna sekretess gäller både personal och politiker.

Jag delar också hennes uppfattning, att det finns mycket, som aldrig kommer till allmänhetens kännedom beträffande det aktuella fallet med den 10-årige pojken.

Att svensk socialtjänst bemannas av högkvalificerad personal,är både bra och nödvändigt, eftersom många av ärendena är mycket komplicerade och svåra.

I nästan alla ärenden, som behandlas i sociala utskottet, fattar utskottet beslut enligt förvaltningens förslag. Detta tyder på, att vi politiker har stort förtroende för och uppskattar det arbete, som vår personal utför.

Ett av de få fall, där uppfattningarna gått isär mellan förvaltningens tjänstemän och vissa ledamöter i sociala utskottet, gäller vad som är bäst för den 10-årige pojken.

Jag är en av de tre ledamöter, som haft en avvikande mening från förvaltningens förslag och har därför också röstat för min uppfattning, när beslutet togs. Påståendet att jag då skulle ha missbrukat mitt uppdrag som ledamot och iklätt mig en tjänstemannaroll finner jag häpnadsväckande. Att jag dessutom enbart skulle ha gått på magkänsla, och att makten stigit mig åt huvudet är helt bisarrt. Jag kan upplysa Sara Hjalmarsson om, att det finns inget av de ärenden, som jag varit med och behandlat i sociala utskottet under många år, som har tagit mig så mycken tid att begrunda som just ärendet med den 10-årige pojken.

Jag hoppas på ett gott samarbete även i fortsättningen mellan vår högkvalificerade personal och oss fritidspolitiker.

Stig Ryhed, Liberalerna

1:e vice ordförande i socialnämnden

vice ordförande i sociala utskottet.

 

 

 

 

Jag delar också hennes uppfattning, att det finns mycket, som aldrig kommer till allmänhetens kännedom beträffande det aktuella fallet med den 10-årige pojken.

Att svensk socialtjänst bemannas av högkvalificerad personal,är både bra och nödvändigt, eftersom många av ärendena är mycket komplicerade och svåra.

I nästan alla ärenden, som behandlas i sociala utskottet, fattar utskottet beslut enligt förvaltningens förslag. Detta tyder på, att vi politiker har stort förtroende för och uppskattar det arbete, som vår personal utför.

Ett av de få fall, där uppfattningarna gått isär mellan förvaltningens tjänstemän och vissa ledamöter i sociala utskottet, gäller vad som är bäst för den 10-årige pojken.

Jag är en av de tre ledamöter, som haft en avvikande mening från förvaltningens förslag och har därför också röstat för min uppfattning, när beslutet togs. Påståendet att jag då skulle ha missbrukat mitt uppdrag som ledamot och iklätt mig en tjänstemannaroll finner jag häpnadsväckande. Att jag dessutom enbart skulle ha gått på magkänsla, och att makten stigit mig åt huvudet är helt bisarrt. Jag kan upplysa Sara Hjalmarsson om, att det finns inget av de ärenden, som jag varit med och behandlat i sociala utskottet under många år, som har tagit mig så mycken tid att begrunda som just ärendet med den 10-årige pojken.

Jag hoppas på ett gott samarbete även i fortsättningen mellan vår högkvalificerade personal och oss fritidspolitiker.

Stig Ryhed, Liberalerna

1:e vice ordförande i socialnämnden

vice ordförande i sociala utskottet.

 

 

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.