2018-04-14 06:00

2018-04-14 06:00

Vi stöder oss helt på fakta

INSÄNDARE: Kemab-affären: Svar till Lars Hultkrantz (L)

Vi var mycket riktigt inte med och fick inte heller vara med på det möte Lars Hultkrantz åberopar. Trots detta har vi ändå kunnat läsa avtal och få fram fakta om KEMAB-affären även om kommunledningen gjort olika försök att sekretessbelägga ärendet.

Vi har inte agerat av politiska skäl utan enbart såsom kommuninnevånare, vilka fordrar en rättssäker och öppen demokratisk process i frågan om den tilltänkta försäljningen av KEMAB.

Det är också förvånande att Hultkrantz som ledande politiker inte vet att ledande tjänstemän inte ska påverka den politiska beslutsprocessen. Du kan fråga dina partikamrater och andra politiker som var aktiva då vi var ledande tjänstemän i kommunen att vi inte hade något som helst inflytande på den styrande politiken. Vi var inte aktiva i något parti och var absolut inte tongivande inom socialdemokratin i Karlskoga.

När vi i denna pågående process opponerar oss stöder vi oss helt på fakta och den erfarenhet vi har av kommunallagen och av verksamhet i såväl kommunal regi som i bolagsform.

Att vi, som Hultkrantz påstår, uppträder som ”överdomare ” är ett helt befängt påstående av en ledande politiker. Vi liksom alla andra medborgare måste få reagera då besluten sker på fel ställen och av fel personer.

Bror Gillström

Rune Karlsson

 

 

Vi har inte agerat av politiska skäl utan enbart såsom kommuninnevånare, vilka fordrar en rättssäker och öppen demokratisk process i frågan om den tilltänkta försäljningen av KEMAB.

Det är också förvånande att Hultkrantz som ledande politiker inte vet att ledande tjänstemän inte ska påverka den politiska beslutsprocessen. Du kan fråga dina partikamrater och andra politiker som var aktiva då vi var ledande tjänstemän i kommunen att vi inte hade något som helst inflytande på den styrande politiken. Vi var inte aktiva i något parti och var absolut inte tongivande inom socialdemokratin i Karlskoga.

När vi i denna pågående process opponerar oss stöder vi oss helt på fakta och den erfarenhet vi har av kommunallagen och av verksamhet i såväl kommunal regi som i bolagsform.

Att vi, som Hultkrantz påstår, uppträder som ”överdomare ” är ett helt befängt påstående av en ledande politiker. Vi liksom alla andra medborgare måste få reagera då besluten sker på fel ställen och av fel personer.

Bror Gillström

Rune Karlsson

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.