2018-03-12 06:00

2018-03-12 06:00

Vi måste sätta ner foten

Hyrorna: Vinsten ska komma hyresgästerna till godo

Vilken nonchalans och arrogans VD på Karlskogahem möter kritiken om höga hyror.

Karlskogahem skall givetvis visa vinst det begriper vi alla i Karlskoga även om företagets VD ej tror det. Den stora vinsten företaget gör skall självklart komma hyresgästerna till godo genom 0 kronor i hyreshöjning. VD påstår att hyresgästerna skall få tillbaka pengarna från nybyggnationen. Min fråga är då, när och hur? VD påstår även att det blir neddragningar om de ej får höja. Bästa förslaget är då att sänka lönen för Karlskogahems VD med de 3 procent företaget vill höja hyrorna med. VD använder även det vanliga resonemanget vid hyreshöjningar, nämligen att alla avgifter från leverantörer höjs. Med en sådan stor vinst som Karlskogahem gör, då skall de klara det utan höjningar. Ägaren – Karlskoga kommuns skattebetalare, måste nu sätta ner foten ordentligt. Vi har med skattemedel räddat företaget tidigare, nu skall vi ha något tillbaka och ej betala nybyggnationer med höjda hyror.

Karl Gerhard

 

 

Karlskogahem skall givetvis visa vinst det begriper vi alla i Karlskoga även om företagets VD ej tror det. Den stora vinsten företaget gör skall självklart komma hyresgästerna till godo genom 0 kronor i hyreshöjning. VD påstår att hyresgästerna skall få tillbaka pengarna från nybyggnationen. Min fråga är då, när och hur? VD påstår även att det blir neddragningar om de ej får höja. Bästa förslaget är då att sänka lönen för Karlskogahems VD med de 3 procent företaget vill höja hyrorna med. VD använder även det vanliga resonemanget vid hyreshöjningar, nämligen att alla avgifter från leverantörer höjs. Med en sådan stor vinst som Karlskogahem gör, då skall de klara det utan höjningar. Ägaren – Karlskoga kommuns skattebetalare, måste nu sätta ner foten ordentligt. Vi har med skattemedel räddat företaget tidigare, nu skall vi ha något tillbaka och ej betala nybyggnationer med höjda hyror.

Karl Gerhard

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.