2017-12-06 06:00

2017-12-06 06:00

Sänk priset på barn- och ungdomsböcker

Litteratur:

Det kanske inte är så konstigt att barn läser mindre? Jag tycker att man borde sänka priset på barn och ungdoms böcker. För det första så väljer många barn och ungdomar att inte köpa böcker eftersom det oftast är väldigt dyrt. Till exempel så kan en Harry Potter bok från Adlibris kosta 179 kr vilket är väldigt dyrt tycker jag.

För det andra så om man sänker priset kommer fler barn köpa böcker och läser då mer, vilket leder till större ordförråd som kan/kommer leda till bättre betyg. För det tredje om man kollar på vuxenböcker så brukar till exempel pocketböcker oftast vara väldigt billiga till skillnad från barn böcker där det knappt finns några pocket böcker alls. Jag förstår om vuxna tycker att det kanske inte är så kul att betala mer skatt.

Men tänk att fler barn kommer att börja läsa och kommer då få det lättare i skolan. Så om vi bara börjar betala mer skatt kommer nog mycket fler barn börja läsa.

//Bokälskaren

Det kanske inte är så konstigt att barn läser mindre? Jag tycker att man borde sänka priset på barn och ungdoms böcker. För det första så väljer många barn och ungdomar att inte köpa böcker eftersom det oftast är väldigt dyrt. Till exempel så kan en Harry Potter bok från Adlibris kosta 179 kr vilket är väldigt dyrt tycker jag.

För det andra så om man sänker priset kommer fler barn köpa böcker och läser då mer, vilket leder till större ordförråd som kan/kommer leda till bättre betyg. För det tredje om man kollar på vuxenböcker så brukar till exempel pocketböcker oftast vara väldigt billiga till skillnad från barn böcker där det knappt finns några pocket böcker alls. Jag förstår om vuxna tycker att det kanske inte är så kul att betala mer skatt.

Men tänk att fler barn kommer att börja läsa och kommer då få det lättare i skolan. Så om vi bara börjar betala mer skatt kommer nog mycket fler barn börja läsa.

//Bokälskaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.