2017-08-12 06:00

2017-08-12 06:00

Nej till smink som testats på djur

INSÄNDARE: Djurförsök

Som många vet testar många sminkmärken sina produkter på djur. Detta för att få en så bra jämförelse med hur produkterna funkar på människor som möjligt.

Djuren som utsätts för detta blir bl.a. blinda, rakade och skadade för livet. Om en människa skulle säga emot och skadas skulle hela världen reagerat men djuren lider för att de inte kan muntligt säga emot, även fast alla märker att de lider.

Länder som Kina har lagar som säger att man måste testa sina produkter på djur för att få sälja dem i landet. Därför väljer många sminkmärken att testa på djur endast i Kina för att få tillgång till den marknaden. Hur fel är inte det? Att oskyldiga djur lider för pengarnas skull.

Många märken väljer att avstå från dessa marknader och de säljer minst lika bra produkter som de som utför djurtester. Genom att endast köpa från dessa kommer djurförsöken försvinna och fler djur slipper lida och dö för att vi ska få den där populära mascaran.

 

Cassandra

 

Djuren som utsätts för detta blir bl.a. blinda, rakade och skadade för livet. Om en människa skulle säga emot och skadas skulle hela världen reagerat men djuren lider för att de inte kan muntligt säga emot, även fast alla märker att de lider.

Länder som Kina har lagar som säger att man måste testa sina produkter på djur för att få sälja dem i landet. Därför väljer många sminkmärken att testa på djur endast i Kina för att få tillgång till den marknaden. Hur fel är inte det? Att oskyldiga djur lider för pengarnas skull.

Många märken väljer att avstå från dessa marknader och de säljer minst lika bra produkter som de som utför djurtester. Genom att endast köpa från dessa kommer djurförsöken försvinna och fler djur slipper lida och dö för att vi ska få den där populära mascaran.

 

Cassandra

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.