2016-10-17 06:00

2016-10-17 06:00

Ett logiskt beslut

Svar till Tord Werf:

Sverigedemokrater gillar vandringshistorier, men historien om de 258 miljarderna är en helt felaktig historieskrivning. Fakta är att fem partier stod bakom det nya pensionssystemet och att det var en borgerlig regering som fattade beslutet i juni 1994. Men i vandringshistorien som Sverigedemokraterna berättar var det en socialdemokratisk regering som tog beslutet.

Det var ett fullständigt logiskt beslut att föra över pengar från ATP systemet till statskassan eftersom ansvaret för garantipensionerna, efterlevandepensionerna och förtidspensionerna fördes över till statsbudgeten. Pensionsgenomförandegruppen, alltså fem partier, kom fram till att det borde föras över 320 miljarder kronor, men man nöjde sig med 258 miljarder. Sluta alltså att snacka om att Socialdemokraterna har stulit258 miljarder av Sveriges pensionärer.

Britt-Marie Karlsson

PRO:are och socialdemokrat

Sverigedemokrater gillar vandringshistorier, men historien om de 258 miljarderna är en helt felaktig historieskrivning. Fakta är att fem partier stod bakom det nya pensionssystemet och att det var en borgerlig regering som fattade beslutet i juni 1994. Men i vandringshistorien som Sverigedemokraterna berättar var det en socialdemokratisk regering som tog beslutet.

Det var ett fullständigt logiskt beslut att föra över pengar från ATP systemet till statskassan eftersom ansvaret för garantipensionerna, efterlevandepensionerna och förtidspensionerna fördes över till statsbudgeten. Pensionsgenomförandegruppen, alltså fem partier, kom fram till att det borde föras över 320 miljarder kronor, men man nöjde sig med 258 miljarder. Sluta alltså att snacka om att Socialdemokraterna har stulit258 miljarder av Sveriges pensionärer.

Britt-Marie Karlsson

PRO:are och socialdemokrat

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.