2016-10-15 06:00

2016-10-15 06:00

Lite sopsnack till

INSÄNDARE: Sophämtning

På många orter har man halvautomatiserad sophämtning, som utförs av endast en man, där bilen är försedd med kran, som fångar upp sopkärlen på kranavstånd. Man kan automatisera ytterligare med självgående bil och chipförsedda sopkärl.

I Karlskoga har man valt en annan metod. Pensionärer och vårdpersonal får släpa på soptunnorna, medan tre personer nöjesåker med sopbilen och puttar upp tunnorna på hissen, om dom står nog nära. Men det är ju ont om enkla arbeten. Villaägarna kunde nog tömma tunnorna själva om det fanns en container för matavfall på återvinningsstationerna. Då slapp småbarnsmamman stå i snålblåsten och vänta på sopbilen med ena handen på barnvagnen och den andra handen i ett krampaktigt grepp om sopkärran, som rullbenäget dansar omkring i nordan.

 

Hoppsan

 

I Karlskoga har man valt en annan metod. Pensionärer och vårdpersonal får släpa på soptunnorna, medan tre personer nöjesåker med sopbilen och puttar upp tunnorna på hissen, om dom står nog nära. Men det är ju ont om enkla arbeten. Villaägarna kunde nog tömma tunnorna själva om det fanns en container för matavfall på återvinningsstationerna. Då slapp småbarnsmamman stå i snålblåsten och vänta på sopbilen med ena handen på barnvagnen och den andra handen i ett krampaktigt grepp om sopkärran, som rullbenäget dansar omkring i nordan.

 

Hoppsan

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.