2016-10-13 06:00

2016-10-13 06:00

Bestämt utan att veta varför

Svar till Annika Engelbrektsson

Skillnaden är att jag står rakryggad inför beslut. Nu när Annika fått ner denna debatt på en sandlådenivå så känner jag tyvärr att vi inte kommer längre i berört ämne, som är storregioner.

Annika och socialdemokraterna i Degerfors duckar och duckar men fakta kvarstår. Hur kan ni ha bestämt er i en stor viktig fråga utan att veta varför? Vad innebär storregionen för våra skattebetalare? Hur kan Degerfors kommun får en stark röst (som ni hävdat) i en gigantisk region, vars grundtes går ut på att regionerna ska konkurrera med varandra för att uppnå en förbättring? Förklara vänligen fördelarna med storregioner för våra kommunala skattebetalare! När en stor förändring vill tryckas igenom utan att förankras hos medborgarna ligger bevisbördan på förändringen i sig. Det vill säga om en stor förändring ska genomföras är det sunt förnuft att sakligt kunna påvisa vinsterna för våra kommunala medborgare.

Socialdemokratin i Degerfors tycker och tror saker utan att veta varför. De vill på så vis chansa lite med vår kommun som insats. Sedan vill jag passa på att förklara att jag utan problem låter partipiskan svida över ryggen gällande en helt oviktig fråga angående beteckningen av en specifik tjänst, för mig är det totalt oviktigt ifall tjänsten ska heta A eller B, näst intill en patetisk diskussion. Att sedan försöka jämföra detta som Annika gör med frågan om storregioner är bara sorgligt. Men det är klart, har man inga svar på frågor som ställs vill socialdemokraterna i Degerfors gärna prata om annat.

Kim Bäckström (V)

Skillnaden är att jag står rakryggad inför beslut. Nu när Annika fått ner denna debatt på en sandlådenivå så känner jag tyvärr att vi inte kommer längre i berört ämne, som är storregioner.

Annika och socialdemokraterna i Degerfors duckar och duckar men fakta kvarstår. Hur kan ni ha bestämt er i en stor viktig fråga utan att veta varför? Vad innebär storregionen för våra skattebetalare? Hur kan Degerfors kommun får en stark röst (som ni hävdat) i en gigantisk region, vars grundtes går ut på att regionerna ska konkurrera med varandra för att uppnå en förbättring? Förklara vänligen fördelarna med storregioner för våra kommunala skattebetalare! När en stor förändring vill tryckas igenom utan att förankras hos medborgarna ligger bevisbördan på förändringen i sig. Det vill säga om en stor förändring ska genomföras är det sunt förnuft att sakligt kunna påvisa vinsterna för våra kommunala medborgare.

Socialdemokratin i Degerfors tycker och tror saker utan att veta varför. De vill på så vis chansa lite med vår kommun som insats. Sedan vill jag passa på att förklara att jag utan problem låter partipiskan svida över ryggen gällande en helt oviktig fråga angående beteckningen av en specifik tjänst, för mig är det totalt oviktigt ifall tjänsten ska heta A eller B, näst intill en patetisk diskussion. Att sedan försöka jämföra detta som Annika gör med frågan om storregioner är bara sorgligt. Men det är klart, har man inga svar på frågor som ställs vill socialdemokraterna i Degerfors gärna prata om annat.

Kim Bäckström (V)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.