2016-10-11 06:00

2016-10-11 06:00

Borglig falskhet

EU: Röstade nej till omställningsstödet

Samma dag som information om nya neddragningar kan ske på Eriksson var det omröstning i EU-parlamentet om ett ekonomiskt stöd till hjälp för tidigare Ericssonanställda utifrån tidigare varsel. Det var ett stöd på 40 miljoner kronor som ska användas för att skapa nya jobb till de 918 tidigare anställda i Sverige och Finland.

Men det var några som valde att rösta emot förslaget, och det är inte förvånande att det var två ledamöter från (sd) som valde att rösta nej till omställningsstödet. Det gjorde även kristdemokraten Lars Adaktusson och centerpartisten Fredrick Federley. Att de röstade emot är väl inget man blir riktigt förvånad över, men det som blev beklämmande var att senare på kvällen såg man borgliga partiledare stå i TV och gnälla på regeringen att de måste satsa på omställningar för de som blir drabbade, Och detta samtidigt som deras företrädare i EU sa nej. Det är ihåligt och falskt.

Och nu bara tre dagar efter detta röstade Europaparlamentet igenom ett annat förslag som innebär att företag måste vara mer lyhörda vid massuppsägningar. Det handlar om att företag måste ha en bättre dialog med facken och de anställda innan det sker stora personalneddragningar och nedläggningsbeskedet.

Vi som bor i Degerfors vet vad viktigt det är när det finns en stor arbetsgivare på en ort och jobben blir hotade. Det blev nu en klar majoritet i EU-parlamentet som röstade ja till detta förslag, även den stora konservativa högergruppen (EPP) i Europaparlamentet var för förslaget.

Men det fanns fem personer i den stora konservativa högergruppen som röstade emot, av dessa var det fyra svenskar med jokern Lars Adaktusson (KD) i spetsen.

Hoppas minnet och kunskapen är bra hos de som ska rösta i nästa val över vad rakryggade vissa partier är när de säger sig stå på de anställdas sida.

Järnbruksarbetaren

 

Men det var några som valde att rösta emot förslaget, och det är inte förvånande att det var två ledamöter från (sd) som valde att rösta nej till omställningsstödet. Det gjorde även kristdemokraten Lars Adaktusson och centerpartisten Fredrick Federley. Att de röstade emot är väl inget man blir riktigt förvånad över, men det som blev beklämmande var att senare på kvällen såg man borgliga partiledare stå i TV och gnälla på regeringen att de måste satsa på omställningar för de som blir drabbade, Och detta samtidigt som deras företrädare i EU sa nej. Det är ihåligt och falskt.

Och nu bara tre dagar efter detta röstade Europaparlamentet igenom ett annat förslag som innebär att företag måste vara mer lyhörda vid massuppsägningar. Det handlar om att företag måste ha en bättre dialog med facken och de anställda innan det sker stora personalneddragningar och nedläggningsbeskedet.

Vi som bor i Degerfors vet vad viktigt det är när det finns en stor arbetsgivare på en ort och jobben blir hotade. Det blev nu en klar majoritet i EU-parlamentet som röstade ja till detta förslag, även den stora konservativa högergruppen (EPP) i Europaparlamentet var för förslaget.

Men det fanns fem personer i den stora konservativa högergruppen som röstade emot, av dessa var det fyra svenskar med jokern Lars Adaktusson (KD) i spetsen.

Hoppas minnet och kunskapen är bra hos de som ska rösta i nästa val över vad rakryggade vissa partier är när de säger sig stå på de anställdas sida.

Järnbruksarbetaren

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.