2016-09-29 06:00

2016-09-29 06:00

Sedan grät jag...

Tågtrafik:

Jag trodde jag bodde i ett modernt land, ett land där ekonomer, administratörer och politiker arbetade enligt tydliga regelverk, ansvarsfullt, långsiktigt och med det allmännas bästa för ögonen. Och där de självklart såg underhåll av dyrbar och för samhället livsviktig infrastruktur som något alldeles grundläggande.

Så döm om min förvåning när jag får höra att Trafikverket planerar sänka hastigheten på 69 järnvägslinjer nästa år. De bedömer det vara nödvändigt på grund av bristande underhåll. Det kan inte vara sant! Hur hamnade vi här?

Först visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Sedan grät jag.

Anika Agebjörn

Jag trodde jag bodde i ett modernt land, ett land där ekonomer, administratörer och politiker arbetade enligt tydliga regelverk, ansvarsfullt, långsiktigt och med det allmännas bästa för ögonen. Och där de självklart såg underhåll av dyrbar och för samhället livsviktig infrastruktur som något alldeles grundläggande.

Så döm om min förvåning när jag får höra att Trafikverket planerar sänka hastigheten på 69 järnvägslinjer nästa år. De bedömer det vara nödvändigt på grund av bristande underhåll. Det kan inte vara sant! Hur hamnade vi här?

Först visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Sedan grät jag.

Anika Agebjörn

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.