2016-09-19 06:00

2016-09-19 06:00

Ska vi hålla ihop som samhälle?

Skattehöjning: Vi behöver rannsaka oss själva

Håller med dig om att reaktionen från borgerligt håll nu med denna fjuttiga skattehöjning för alla som tjänar över 38 500 i månaden är löjlig och mest styrd från reptilhjärnan som reagerar instinktivt.

Borgare älskar nämligen skattesänkningar och verkar hata höjningar även om det endast drabbar höginkomsttagare och gör nytta för landet Sverige.

Borgarnas skattesänkarfest under 8 års tid ger staten nu 100 miljarder mindre varje år till välfärd, skola, omsorg, bostäder etc.

Nu vill den rödgröna regeringen lappa ihop några av dom hål som efterlämnats av Alliansen men nåde er om ni vågar höja nån skatt för höginkomsttagare.

Ytterst få sjuksköterskor, poliser eller lärare blir drabbade och dom som ändå blir det bör väl knappast lida någon nöd framöver heller.

Jag tror faktiskt att vi ibland behöver rannsaka oss själva och fundera över vilket samhälle vi önskar och vi kan diskutera drivkrafter och incitament i all evighet men ibland måste vi även fundera över solidaritet, jämlikhet och rättvisa.

Ska alla med, ska vi hålla ihop som samhälle och minska på klyftor och fattigdom eller är det bara jag själv som gäller?

Däremot kära Järnbruksarbetare får jag inte ihop ditt resonemang om motsatsen i att borgerliga politiker nu skriker om massiva skattehöjningar och tidigare skrek samma politiker om att vilja höja sjuksköterskor, poliser och lärares löner för att dom tjänar så dåligt.

Är inte det lite samma sak?

Borgarnas vurm om breda löntagargrupper som drabbas blir dock patetisk när det som vanligt är de mest högavlönade som dom vurmar mest om för som sagt dessa grupper som nämns tjänar knappast över 38 500/ mån idag.

Ingen under denna månadsinkomst drabbas av detta förslag överhuvudtaget.

Men min undran är, när ska borgarna börja bry sig även om dessa grupper som tjänar betydligt mindre?

Mika Takamäki (S)

Håller med dig om att reaktionen från borgerligt håll nu med denna fjuttiga skattehöjning för alla som tjänar över 38 500 i månaden är löjlig och mest styrd från reptilhjärnan som reagerar instinktivt.

Borgare älskar nämligen skattesänkningar och verkar hata höjningar även om det endast drabbar höginkomsttagare och gör nytta för landet Sverige.

Borgarnas skattesänkarfest under 8 års tid ger staten nu 100 miljarder mindre varje år till välfärd, skola, omsorg, bostäder etc.

Nu vill den rödgröna regeringen lappa ihop några av dom hål som efterlämnats av Alliansen men nåde er om ni vågar höja nån skatt för höginkomsttagare.

Ytterst få sjuksköterskor, poliser eller lärare blir drabbade och dom som ändå blir det bör väl knappast lida någon nöd framöver heller.

Jag tror faktiskt att vi ibland behöver rannsaka oss själva och fundera över vilket samhälle vi önskar och vi kan diskutera drivkrafter och incitament i all evighet men ibland måste vi även fundera över solidaritet, jämlikhet och rättvisa.

Ska alla med, ska vi hålla ihop som samhälle och minska på klyftor och fattigdom eller är det bara jag själv som gäller?

Däremot kära Järnbruksarbetare får jag inte ihop ditt resonemang om motsatsen i att borgerliga politiker nu skriker om massiva skattehöjningar och tidigare skrek samma politiker om att vilja höja sjuksköterskor, poliser och lärares löner för att dom tjänar så dåligt.

Är inte det lite samma sak?

Borgarnas vurm om breda löntagargrupper som drabbas blir dock patetisk när det som vanligt är de mest högavlönade som dom vurmar mest om för som sagt dessa grupper som nämns tjänar knappast över 38 500/ mån idag.

Ingen under denna månadsinkomst drabbas av detta förslag överhuvudtaget.

Men min undran är, när ska borgarna börja bry sig även om dessa grupper som tjänar betydligt mindre?

Mika Takamäki (S)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.