2016-08-12 06:00

2016-08-12 06:00

Det finns ingen heder

OACCEPTABELT: Det handlar om våld, misshandel och mord

Jag anser att dessa vidriga våldsyttringar ska benämnas Hämnd-våld och Hämnd-mord och absolut inte sammankopplas med ordet heder! Heder är ett gammalt vackert svenskt ord som väldigt länge har förknippas med något ärofullt, och som ska uppskattas som något positivt av gemene man och samhället.

Under de senaste decennierna har betydelsen av ordet heder ”smyg-ändrats” mitt framför näsan på oss svenskar. Detta symboliserar allt som oftast ett lagvidrigt beteende som har krupit in över våra gränser, och bygger på så kallade religiösa och kulturella traditioner som inte hör hemma här. Detta ska vi inte acceptera!!!

Sverige är ett modernt samhälle som hävdar den enskilde individens rättigheter och skyldigheter samt att alla ska följa de lagar som gäller här.

De som utsätts för dessa bestiala kränkningar är oftast vanliga kvinnor som på olika sätt förnedras och trampas på av män i sin närmste omgivning. Manliga släktingar som inte kan tolerera att hon vill gå sin egen väg, följa sin egen vilja och sina känslor. Detta har ingenting med heder att göra - det är ren och skär hämnd!

Det är hämnd från män som vill hävda och kräva sin makt över kvinnor. Vi i Sverige får aldrig tolerera att män behandlar dessa kvinnor på ett så respektlöst och omoraliskt sätt! Det har ingenting med heder att göra - det är ren och skär hämnd

Jag anser att den numera så vanligt använda rubriceringen för dessa brott ska ändras till hämnd-våld och hämnd-mord

Syster Svea

 

Under de senaste decennierna har betydelsen av ordet heder ”smyg-ändrats” mitt framför näsan på oss svenskar. Detta symboliserar allt som oftast ett lagvidrigt beteende som har krupit in över våra gränser, och bygger på så kallade religiösa och kulturella traditioner som inte hör hemma här. Detta ska vi inte acceptera!!!

Sverige är ett modernt samhälle som hävdar den enskilde individens rättigheter och skyldigheter samt att alla ska följa de lagar som gäller här.

De som utsätts för dessa bestiala kränkningar är oftast vanliga kvinnor som på olika sätt förnedras och trampas på av män i sin närmste omgivning. Manliga släktingar som inte kan tolerera att hon vill gå sin egen väg, följa sin egen vilja och sina känslor. Detta har ingenting med heder att göra - det är ren och skär hämnd!

Det är hämnd från män som vill hävda och kräva sin makt över kvinnor. Vi i Sverige får aldrig tolerera att män behandlar dessa kvinnor på ett så respektlöst och omoraliskt sätt! Det har ingenting med heder att göra - det är ren och skär hämnd

Jag anser att den numera så vanligt använda rubriceringen för dessa brott ska ändras till hämnd-våld och hämnd-mord

Syster Svea

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.