2016-08-04 06:00

2016-08-04 06:00

Inte tillfredsställande

ÄLDREOMSORG: Svar till Lisa Kihl

Tack, Lisa Kihl, för att du har full förståelse för den situation vår väninna befinner sig i. Men vad hjälper det? Inte ett dugg! Vad då ”stämma av så att allt fungerar tillfredsställande”? Det fungerar inte tillfredsställande!

Häromdagen skulle flickorna med hjälp av talettstolen försöka baxa in vår väninna i norra Europas minsta duschrum för dusch och hårtvätt. Den proceduren tog mellan en och en och en halv timme och tjejerna - och väninnan - var totalt slut efteråt. Hon fick läggas i sängen och tjejerna lovade att rapportera till sin chef att detta absolut inte fungerade. Jag hoppas verkligen att de gjorde det. Andra dagar får hon inte ens tvätta sig fastän hon säger till om det. För övrigt sitter hon ensam i sin rullstol och kan inte fgöra någonting. Och besök är som sagt omöjliga, om man inte vet exakt när personalen är där och det vet man som regel inte.

Du skriver att ”Den enskildes egna önskemål tas alltid i beaktande”. Nej. Det gör de inte. Hon har aldrig gått med på att komma hem innan hon kunde stå på benen.

Vad beträffar antalet platser undrar vi: Det finns ju två avdelningar märkta Treklövern. Vi trodde i vår enfald att en av dessa var tillfälligt stängd under sommaren, när vi av personalen fick veta att en varit stängd sedan förra sommaren och ska byggas om till kontorslandskap.

Hur är det tänkt och med vad är det tänkt? Då finns det uppenbarligen hur mycket pengar som helst.

Nu har vi fått klart för oss att det är ättestupan som gäller i vårt moderna Sverige. Så gott folk: Lev när ni kan, för när vi blir gamla och sjuka knuffas vi över kanten.

”Det är skam, det är fläck på Sveriges baner att medborgarrätt heter pengar” (Heidenstam)

Vännerna genom

A-L Robertsson

PS: Det kom just till vår kännedom att vår väninnas handläggare aldrig varit hemma i hennes hem för att kolla hur det ser ut. Är inte detta ytterst anmärkningsvärt?

 

Häromdagen skulle flickorna med hjälp av talettstolen försöka baxa in vår väninna i norra Europas minsta duschrum för dusch och hårtvätt. Den proceduren tog mellan en och en och en halv timme och tjejerna - och väninnan - var totalt slut efteråt. Hon fick läggas i sängen och tjejerna lovade att rapportera till sin chef att detta absolut inte fungerade. Jag hoppas verkligen att de gjorde det. Andra dagar får hon inte ens tvätta sig fastän hon säger till om det. För övrigt sitter hon ensam i sin rullstol och kan inte fgöra någonting. Och besök är som sagt omöjliga, om man inte vet exakt när personalen är där och det vet man som regel inte.

Du skriver att ”Den enskildes egna önskemål tas alltid i beaktande”. Nej. Det gör de inte. Hon har aldrig gått med på att komma hem innan hon kunde stå på benen.

Vad beträffar antalet platser undrar vi: Det finns ju två avdelningar märkta Treklövern. Vi trodde i vår enfald att en av dessa var tillfälligt stängd under sommaren, när vi av personalen fick veta att en varit stängd sedan förra sommaren och ska byggas om till kontorslandskap.

Hur är det tänkt och med vad är det tänkt? Då finns det uppenbarligen hur mycket pengar som helst.

Nu har vi fått klart för oss att det är ättestupan som gäller i vårt moderna Sverige. Så gott folk: Lev när ni kan, för när vi blir gamla och sjuka knuffas vi över kanten.

”Det är skam, det är fläck på Sveriges baner att medborgarrätt heter pengar” (Heidenstam)

Vännerna genom

A-L Robertsson

PS: Det kom just till vår kännedom att vår väninnas handläggare aldrig varit hemma i hennes hem för att kolla hur det ser ut. Är inte detta ytterst anmärkningsvärt?

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.