2016-07-21 06:00

2016-07-21 06:00

Vi måste hålla ihop

Svar: Huvudmotståndaren är den borgerliga politiken

Jag har läst två intressanta insändare på sistone från ”järnbruksarbetaren” och ”WL”.

Jag tycker att WL är ute och cyklar och inte har förstått det svåra parlamentariska läget vi har, vilket gör att samarbete krävs för majoritet och då vänder man sig oftast till de partier som står en något sånär nära, men därmed inte sagt att man för deras politik rakt av som WL tycks tro.

Sen är det fräckt att beskylla socialdemokratin för den politik som alliansen förde under åtta år och som nu vår nuvarande regering försöker lägga om kursen på. Men allt löses inte på en gång när det parlamentariska läget är som det är.

Det är nu slut på de evinnerliga och destruktiva skattesänkningar som alliansen ägnade åtta år åt och som satte så djupa spår i vårt samhälle.

Nu byggs samhället åter upp med 60 nya miljarder per år till välfärd, skola, infrastruktur, bostadsbyggande etc.

Samtidigt så lyckas vi minska på arbetslöshet och idag har 110 000 fler sedan valet ett jobb att gå till, samt att det budgetunderskott som alliansen lämnade efter sig har kraftigt reducerats.

Höjt tak i A-kassan och den av borgarna införda och bedrövliga stupstocken för sjuka är borta.

Gratis medicin, glasögon och sommarlovsaktiviteter för barn är bra vänsterpolitik som gynnar de svagaste i vårt samhälle.

Mycket positivt händer och det är här jag vill ge ”jordbruksarbetaren” rätt i sin insändare.

Vad tjänar vi inom vänstern på att ha varandra som huvudmotståndare?

Är inte vår huvudmotståndare de borgerliga partierna och den politik som de fört under åtta år och som skapat så stora problem i vårt samhälle så att vi även tvingas dras med ett rasistiskt missnöjesparti som SD?

Jag är väl medveten om och vill inte kalla människor som röstar på SD för rasister men helt klart är åtminstone för mig att SD:s politik är rasistisk.

Det räcker med att läsa SD:s principprogram så förstår man att deras politik syftar till att göra skillnad på folk och att vissa människor, kulturer, religioner och identiteter i deras ögon är bättre än andra och måste med näbbar och klor prioriteras och bevaras.

Håller inte vi inom vänstern ihop mot dessa krafter som jag beskriver ovan så är risken stor att de ser vår splittring som ett tecken på svaghet och en chans till att tillsammans ta över makten med ett förödande resultat och det vet vi alla som kan vår historia.

Mika Takamäki

 

Jag tycker att WL är ute och cyklar och inte har förstått det svåra parlamentariska läget vi har, vilket gör att samarbete krävs för majoritet och då vänder man sig oftast till de partier som står en något sånär nära, men därmed inte sagt att man för deras politik rakt av som WL tycks tro.

Sen är det fräckt att beskylla socialdemokratin för den politik som alliansen förde under åtta år och som nu vår nuvarande regering försöker lägga om kursen på. Men allt löses inte på en gång när det parlamentariska läget är som det är.

Det är nu slut på de evinnerliga och destruktiva skattesänkningar som alliansen ägnade åtta år åt och som satte så djupa spår i vårt samhälle.

Nu byggs samhället åter upp med 60 nya miljarder per år till välfärd, skola, infrastruktur, bostadsbyggande etc.

Samtidigt så lyckas vi minska på arbetslöshet och idag har 110 000 fler sedan valet ett jobb att gå till, samt att det budgetunderskott som alliansen lämnade efter sig har kraftigt reducerats.

Höjt tak i A-kassan och den av borgarna införda och bedrövliga stupstocken för sjuka är borta.

Gratis medicin, glasögon och sommarlovsaktiviteter för barn är bra vänsterpolitik som gynnar de svagaste i vårt samhälle.

Mycket positivt händer och det är här jag vill ge ”jordbruksarbetaren” rätt i sin insändare.

Vad tjänar vi inom vänstern på att ha varandra som huvudmotståndare?

Är inte vår huvudmotståndare de borgerliga partierna och den politik som de fört under åtta år och som skapat så stora problem i vårt samhälle så att vi även tvingas dras med ett rasistiskt missnöjesparti som SD?

Jag är väl medveten om och vill inte kalla människor som röstar på SD för rasister men helt klart är åtminstone för mig att SD:s politik är rasistisk.

Det räcker med att läsa SD:s principprogram så förstår man att deras politik syftar till att göra skillnad på folk och att vissa människor, kulturer, religioner och identiteter i deras ögon är bättre än andra och måste med näbbar och klor prioriteras och bevaras.

Håller inte vi inom vänstern ihop mot dessa krafter som jag beskriver ovan så är risken stor att de ser vår splittring som ett tecken på svaghet och en chans till att tillsammans ta över makten med ett förödande resultat och det vet vi alla som kan vår historia.

Mika Takamäki

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.