2016-07-18 06:00

2016-07-18 06:00

Gräv lite djupare

POLITIK: Svar till "Järnbruksarbetaren"

Läste en insändare i fredagens KK där signaturen ”Järnbruksarbetaren” recenserar partiledarnas tal under Almedalsveckan på Gotland.

Man blir lite fundersam när han/hon nämner vänsterledaren Jonas Sjöstedts tal där han/hon kritiserar att Sjöstedt inte angrep den borgerliga politiken utan mera talade om den nuvarande regeringens politik, som ju är ganska logiskt dessutom.

Signaturen ”Järnbruksarbetaren” tycks ha missat valdebatterna och dess följdverkningar för två år sedan. Då nobbade statsminister Stefan Löfven allt samröre med Jonas Sjöstedt och sökte andra samarbetspartners i det borgerliga blocket. Han ”friade” bl.a. till Folkpartiet (som det hette då) och den gamle majoren Jan Björklund, som nu mera seglar en ”ensam skuta” då hans parti är NATO-kramare, vill införa euron som valuta i Sverige och vill öka försvarsutgifterna till orimliga proportioner. Dessutom ville Jan Björklund skicka svenska soldater till Irak.

Vidare ville Stefan Löfven ha in centerpartiet i regeringen med vår egen ”Margaret Thatcher- kopia” Annie Lööf vid rodret. Hon som vill sänka lönerna för en stor del av de svenska arbetarna och på så sätt öka klyftorna i Sverige ytterligare! Hon talar om att hon kan fixa tiotusentals nya jobb på detta sätt. Vem minns inte hennes föregångare Thorbjörn Fälldin som lovade 400.000 nya jobb på sin tid, men inte kunde ordna ett enda!!!

Stefan Löfven säger sig värna om miljön men vill sälja Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland istället för att lägga ned eländet. Tiotusentals människor dör och insjuknar årligen av denna kopiösa miljöförstöring. Att Miljöpartiet har hoppat på tåget förvånar ingen. De har mer eller mindre ”sålt sin själ” för att få sitta vid köttgrytorna i Rosenbad! Detta är i stort regeringens politik den senaste tiden. Den måste klandras. Jonas Sjöstedt sa för ett par år sedan att det är slut med att ”agera dörrmatta” åt regeringen. Nu har ju vänstern ett stort inflytande på budgetar ändå som gett positiva utslag för medborgarna som tur är!

Tyvärr förs ju en borgerlig politik nu mera i Sverige. Ett Sverige där klyftorna ständigt ökar, pensionssystemet håller på att braka ihop, sjukvården försämras, skolorna är inte längre gångbara till stor del osv. Man har inte ens modet att rucka på de orättfärdiga jobbskatteavdragen som den borgerliga Alliansen införde vilket gör att Sveriges välfärdssystem urholkas och blir allt sämre. ”Lagt kort ligger”som Stefan Löfven har sagt! Ändå går det bra för Sverige säger man... men hur länge? Skrapa bort ytfärgen så kanske underlaget inte är i så bra kondition som man vill göra gällande.

Kanske att signaturen ”Järnbruksarbetaren”också borde gräva lite djupare i de problem som finns.

WL

 

Man blir lite fundersam när han/hon nämner vänsterledaren Jonas Sjöstedts tal där han/hon kritiserar att Sjöstedt inte angrep den borgerliga politiken utan mera talade om den nuvarande regeringens politik, som ju är ganska logiskt dessutom.

Signaturen ”Järnbruksarbetaren” tycks ha missat valdebatterna och dess följdverkningar för två år sedan. Då nobbade statsminister Stefan Löfven allt samröre med Jonas Sjöstedt och sökte andra samarbetspartners i det borgerliga blocket. Han ”friade” bl.a. till Folkpartiet (som det hette då) och den gamle majoren Jan Björklund, som nu mera seglar en ”ensam skuta” då hans parti är NATO-kramare, vill införa euron som valuta i Sverige och vill öka försvarsutgifterna till orimliga proportioner. Dessutom ville Jan Björklund skicka svenska soldater till Irak.

Vidare ville Stefan Löfven ha in centerpartiet i regeringen med vår egen ”Margaret Thatcher- kopia” Annie Lööf vid rodret. Hon som vill sänka lönerna för en stor del av de svenska arbetarna och på så sätt öka klyftorna i Sverige ytterligare! Hon talar om att hon kan fixa tiotusentals nya jobb på detta sätt. Vem minns inte hennes föregångare Thorbjörn Fälldin som lovade 400.000 nya jobb på sin tid, men inte kunde ordna ett enda!!!

Stefan Löfven säger sig värna om miljön men vill sälja Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland istället för att lägga ned eländet. Tiotusentals människor dör och insjuknar årligen av denna kopiösa miljöförstöring. Att Miljöpartiet har hoppat på tåget förvånar ingen. De har mer eller mindre ”sålt sin själ” för att få sitta vid köttgrytorna i Rosenbad! Detta är i stort regeringens politik den senaste tiden. Den måste klandras. Jonas Sjöstedt sa för ett par år sedan att det är slut med att ”agera dörrmatta” åt regeringen. Nu har ju vänstern ett stort inflytande på budgetar ändå som gett positiva utslag för medborgarna som tur är!

Tyvärr förs ju en borgerlig politik nu mera i Sverige. Ett Sverige där klyftorna ständigt ökar, pensionssystemet håller på att braka ihop, sjukvården försämras, skolorna är inte längre gångbara till stor del osv. Man har inte ens modet att rucka på de orättfärdiga jobbskatteavdragen som den borgerliga Alliansen införde vilket gör att Sveriges välfärdssystem urholkas och blir allt sämre. ”Lagt kort ligger”som Stefan Löfven har sagt! Ändå går det bra för Sverige säger man... men hur länge? Skrapa bort ytfärgen så kanske underlaget inte är i så bra kondition som man vill göra gällande.

Kanske att signaturen ”Järnbruksarbetaren”också borde gräva lite djupare i de problem som finns.

WL

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.