2016-07-06 06:00

2016-07-06 06:00

Struntat i lokorna i många år

INSÄNDARE: Äntligen agerar Karlskoga kommun

Blir förvånad då jag läser lördags tidningen att NU ska kommun gå på lokorna!

Dessa björnlokor har kommunen nonchalerat i många år. Jag har skrivit insändare, kontaktat tidningen som gjort reportage flera gånger. Jag har kontaktat förra stadsträdgårdsmästaren och rådde henne kontakta Jönköpings kommun som drivit hårt arbete för att få bort dessa giftiga örter.

EN gång blev det stort pådrag i Busbacken vid Fortums ledningsgata då folk i rymddräkter penslade och grävde. Traktorer mm stod i vägen som var avspärrad på aktuell sida.

Det står i lördagens reportage att kommunen har möjlighet att gå vidare till länsstyrelsen om inte privata markägare sanera sin mark från dessa lokor!! Kan jag anmäla kommunen då till lässtyrelsen för att Karlskoga kommun är så flata i ärendet?

Förra året läste jag i tidningen Länsposten eller Kuriren om en man i Nora som visste hur man utrotar jättebjörnlokan. Vi har praktiserat hans metod och ser en STOR minskning på vårt bestånd så vi tror vi lyckats.

1. Ta av blomkronorna, stoppa i säck och bränn eländet!

2. Ta en spade och en stark person som hugger ned i backen vid stammen. 5-10 cm ned i backen sitter rotanlaget!!

Vips så är det borta. Men kanske får man göra detta i 10 år då frön har spridits i många år här då ingen gjort något.

Berit i Bäck

 

Dessa björnlokor har kommunen nonchalerat i många år. Jag har skrivit insändare, kontaktat tidningen som gjort reportage flera gånger. Jag har kontaktat förra stadsträdgårdsmästaren och rådde henne kontakta Jönköpings kommun som drivit hårt arbete för att få bort dessa giftiga örter.

EN gång blev det stort pådrag i Busbacken vid Fortums ledningsgata då folk i rymddräkter penslade och grävde. Traktorer mm stod i vägen som var avspärrad på aktuell sida.

Det står i lördagens reportage att kommunen har möjlighet att gå vidare till länsstyrelsen om inte privata markägare sanera sin mark från dessa lokor!! Kan jag anmäla kommunen då till lässtyrelsen för att Karlskoga kommun är så flata i ärendet?

Förra året läste jag i tidningen Länsposten eller Kuriren om en man i Nora som visste hur man utrotar jättebjörnlokan. Vi har praktiserat hans metod och ser en STOR minskning på vårt bestånd så vi tror vi lyckats.

1. Ta av blomkronorna, stoppa i säck och bränn eländet!

2. Ta en spade och en stark person som hugger ned i backen vid stammen. 5-10 cm ned i backen sitter rotanlaget!!

Vips så är det borta. Men kanske får man göra detta i 10 år då frön har spridits i många år här då ingen gjort något.

Berit i Bäck

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.