2016-05-09 06:00

2016-05-09 06:00

Måste våga vinna

Degerfors IF: Förändra när resultaten uteblir

Diskussionen om tränarnas vara/inte vara i Degerfors IF kan man tycka vad man vill om. Men det som tränarna måste göra är att våga vinna och därmed förändra när resultaten uteblir. Blir lite konfunderad när nyförvärv sätts på bänken och i stället kör man med gamla rutinerade så kallade säkra kort. Hur säkra de varit så här långt finns det också delade meningar om?

Tränare generellt säger ofta när det går bra – att vi ändrar inte ett vinnande lag. När det går sämre så törs man inte förändra – då vill man ha de så kallade säkra korten på plan. Men ofta hjälper inte det för de är inte alltid så säkra ! Detta resonemang ger ju heller inte lovande talanger och/eller nyförv en reell chans att visa vad de går för.

Och om och när de nya provas/ges chansen så måste de få mer än en chans –kanske tre- fyra matcher för att komma in i spelet/taktiken och göra sig själva rättvisa! Nej i stället för att avgå/eller få kicken så borde tränarna förändra och våga vinna genom att t ex ;Börja med forwards som har förmågan att springa och skapa lite oreda bland motståndarna och ge dem mer än en chans. Med andra ord så borde ”Nutt ”och Solum få chanser tillsammans från start! Vad gäller de långsamma s k säkra korten/ ”sidledarna” på mitten , så finns det säkert alternativ att prova där också?

Sedan måste man våga ha lovande unga spelare på bänken för inhopp. Se på AIK,s Isac en 16 åring –numera 17 år som gör succé. Varför skulle inte det gå att försiktigt slussa in yngre duktiga även i Degerfors IF och superettan? - för någon sådan finns väl i föreningen?

”En av många tyckare”

Diskussionen om tränarnas vara/inte vara i Degerfors IF kan man tycka vad man vill om. Men det som tränarna måste göra är att våga vinna och därmed förändra när resultaten uteblir. Blir lite konfunderad när nyförvärv sätts på bänken och i stället kör man med gamla rutinerade så kallade säkra kort. Hur säkra de varit så här långt finns det också delade meningar om?

Tränare generellt säger ofta när det går bra – att vi ändrar inte ett vinnande lag. När det går sämre så törs man inte förändra – då vill man ha de så kallade säkra korten på plan. Men ofta hjälper inte det för de är inte alltid så säkra ! Detta resonemang ger ju heller inte lovande talanger och/eller nyförv en reell chans att visa vad de går för.

Och om och när de nya provas/ges chansen så måste de få mer än en chans –kanske tre- fyra matcher för att komma in i spelet/taktiken och göra sig själva rättvisa! Nej i stället för att avgå/eller få kicken så borde tränarna förändra och våga vinna genom att t ex ;Börja med forwards som har förmågan att springa och skapa lite oreda bland motståndarna och ge dem mer än en chans. Med andra ord så borde ”Nutt ”och Solum få chanser tillsammans från start! Vad gäller de långsamma s k säkra korten/ ”sidledarna” på mitten , så finns det säkert alternativ att prova där också?

Sedan måste man våga ha lovande unga spelare på bänken för inhopp. Se på AIK,s Isac en 16 åring –numera 17 år som gör succé. Varför skulle inte det gå att försiktigt slussa in yngre duktiga även i Degerfors IF och superettan? - för någon sådan finns väl i föreningen?

”En av många tyckare”

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.