2016-04-06 06:00

2016-04-06 06:00

Våga visa vad ni står för

HÄLSA: Svar till Riksdagsledamot (M) Amir Adan...

... som tar upp om hälsoproblem relaterade till tobak och regeringens otydliga avsikter. Tycker inte att moderaterna har varit något tydligare under sin tid i regeringsställning och han klargör inte heller något om deras nylagda och vilka åtgärder som skall tas för att komma tillrätta med skador och sjukdomar som kan relateras till tobaken. Samtidigt svamlar han om att vi skall värna om snuset (frieri till snusarna).

Vore det inte mer rakryggat att säga; för att komma tillrätta med det stora tobaksproblemet, så kommer vi att förbjuda försäljning av detsamma i Sverige för vi värnar om människorna. Men då slår det hårt mot skatterna och så kommer nästa hälsoproblem, övervikten. Som troligen är ett större problem i samhället. Sen kan vi fortsätta med att jaga alkohol, parfymer osv.

Tycker det vore bättre politikerna jagade skattesmitare och alla skojare som lurar folk, förhindrade fallskärmar mm till bankchefer m.fl som blir sparkade när dom misskött sitt jobb. Dom pengarna kan de lägga på pensionärerna, sjukvården, polisen och liknande för att rätta till det dåliga i samhället, istället för att hela tiden försämra välfärden. De kan toppa av sina egna löner också, eller göra rätt för dom. Sluta svamla och vara otydliga, visa er värdiga det förtroende väljarna gett er.

Detta gäller alla partier. Hoppas jag varit nog tydlig med vad jag tycker och står för.

Fet och tobaksberoende

Vore det inte mer rakryggat att säga; för att komma tillrätta med det stora tobaksproblemet, så kommer vi att förbjuda försäljning av detsamma i Sverige för vi värnar om människorna. Men då slår det hårt mot skatterna och så kommer nästa hälsoproblem, övervikten. Som troligen är ett större problem i samhället. Sen kan vi fortsätta med att jaga alkohol, parfymer osv.

Tycker det vore bättre politikerna jagade skattesmitare och alla skojare som lurar folk, förhindrade fallskärmar mm till bankchefer m.fl som blir sparkade när dom misskött sitt jobb. Dom pengarna kan de lägga på pensionärerna, sjukvården, polisen och liknande för att rätta till det dåliga i samhället, istället för att hela tiden försämra välfärden. De kan toppa av sina egna löner också, eller göra rätt för dom. Sluta svamla och vara otydliga, visa er värdiga det förtroende väljarna gett er.

Detta gäller alla partier. Hoppas jag varit nog tydlig med vad jag tycker och står för.

Fet och tobaksberoende

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.