2016-04-06 06:00

2016-04-06 06:00

Finns röster till salu?

SVAR TILL ROBERT MÖRK: Vad kommer väljarna att minnas om två år?

Intressant när Mörk påstod att det går att köpa en röst i Degerforsdemokratin. Då kan det vara på sin plats att titta i backspegeln om Mörk har rent mjöl i påsen. Knappast, och det insåg väljarna när Mörk och S synades i två val.

I kommunvalet 2006 försökte (S) med Mörk i spetsen att köpa röster genom att hänvisa till några undersökningar som gällde flytt av tågstoppet till centrum. Jag ställde frågan i en insändare hur och vem som gjort undersökningarna. Eftersom det inte kom något svar från Mörk så fanns de naturligtvis inte. Dessutom påstods flera tokigheter, bl.a. att: Ett bra tågstopp ökar arbetsmarknaden i regionen enormt. Tror också att det påstods att centrumhandeln skulle öka. I kommunvalet gick (S) tillbaka ca 5 % -enheter och (V) ökade med ca 4 % -enheter jämfört med valet 2002.I nästa kommunval 2010 var det en ny flytt när gymnasieskolan skulle ner till centrum in i Folkets Hus. Historien upprepades när S försökte med nya fiktiva/privata undersökningar att köpa röster. Då var domen ännu hårdare men rättvis när (S) gick tillbaka ca 17 % -enheter och (V) ökade med ca 20 % -enheter jämfört med valet 2006.2011 var det många insändare ang. satsningen på DIF. I en debattartikel från (S) avslutades den med: - Vi upplever också att kommuninnevånarna ställer sig frågan om vi har råd med två uppvärmda planer av nostalgiska skäl? Glädjande ingen ny fiktiv/privat undersökning utan bara en upplevelse, men ointressant i brist på fakta.Konstigt när det varit stora viktiga frågor och oavsett om det gällt ett tågstopp, en gymnasieskola i centrum, eller den då aktuella satsningen på DIF fanns inga relevanta fakta vad gällde kommuninnevånarnas åsikter! Däremot redovisades kommuninnevånarnas åsikter i kommunalvalen 2006 och 2010 när (S) synades och det visades att det inte gick att köpa röster.

Detta var historik och nu över till nutid. Det verkar som fiktiva/privata undersökningar och upplevelser har lagts där de hör hemma, i papperskorgen. Nästa val om två år ska bli spännande med tanke på nej till logerna på Stora Valla och Mörks tyckande i sommarstängningen av avdelning Q på Karlskoga lasarett. Hoppas också att väljarna kommer ihåg tystnaden från (S) i Degerfors ang. stängningen av avdelning Q.

Det har funnits flera insändare från personal på avd. Q som i de flesta sakfrågorna inte fått några svar från Mörk eller andra (S)-toppar. Mörk är feg och nonchalant när han i huvudsak bara skriver om det som alla vet, att vi har ett sjukhus på tre ben och att alla tre är lika viktiga. Det undrar jag om personalen i Karlskoga håller med om att alla är lika viktiga.

Stig Ove Nilsson

I kommunvalet 2006 försökte (S) med Mörk i spetsen att köpa röster genom att hänvisa till några undersökningar som gällde flytt av tågstoppet till centrum. Jag ställde frågan i en insändare hur och vem som gjort undersökningarna. Eftersom det inte kom något svar från Mörk så fanns de naturligtvis inte. Dessutom påstods flera tokigheter, bl.a. att: Ett bra tågstopp ökar arbetsmarknaden i regionen enormt. Tror också att det påstods att centrumhandeln skulle öka. I kommunvalet gick (S) tillbaka ca 5 % -enheter och (V) ökade med ca 4 % -enheter jämfört med valet 2002.I nästa kommunval 2010 var det en ny flytt när gymnasieskolan skulle ner till centrum in i Folkets Hus. Historien upprepades när S försökte med nya fiktiva/privata undersökningar att köpa röster. Då var domen ännu hårdare men rättvis när (S) gick tillbaka ca 17 % -enheter och (V) ökade med ca 20 % -enheter jämfört med valet 2006.2011 var det många insändare ang. satsningen på DIF. I en debattartikel från (S) avslutades den med: - Vi upplever också att kommuninnevånarna ställer sig frågan om vi har råd med två uppvärmda planer av nostalgiska skäl? Glädjande ingen ny fiktiv/privat undersökning utan bara en upplevelse, men ointressant i brist på fakta.Konstigt när det varit stora viktiga frågor och oavsett om det gällt ett tågstopp, en gymnasieskola i centrum, eller den då aktuella satsningen på DIF fanns inga relevanta fakta vad gällde kommuninnevånarnas åsikter! Däremot redovisades kommuninnevånarnas åsikter i kommunalvalen 2006 och 2010 när (S) synades och det visades att det inte gick att köpa röster.

Detta var historik och nu över till nutid. Det verkar som fiktiva/privata undersökningar och upplevelser har lagts där de hör hemma, i papperskorgen. Nästa val om två år ska bli spännande med tanke på nej till logerna på Stora Valla och Mörks tyckande i sommarstängningen av avdelning Q på Karlskoga lasarett. Hoppas också att väljarna kommer ihåg tystnaden från (S) i Degerfors ang. stängningen av avdelning Q.

Det har funnits flera insändare från personal på avd. Q som i de flesta sakfrågorna inte fått några svar från Mörk eller andra (S)-toppar. Mörk är feg och nonchalant när han i huvudsak bara skriver om det som alla vet, att vi har ett sjukhus på tre ben och att alla tre är lika viktiga. Det undrar jag om personalen i Karlskoga håller med om att alla är lika viktiga.

Stig Ove Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.