2016-03-31 06:00

2016-03-31 06:00

Föredömlig insats vid olyckan

TRAFIKOLYCKA: Tjejerna gjorde allt rätt och ska ha uppmärksamhet

Trafikolycka

På skärtorsdagens kväll körde en kvinna in i stängslet på vår tomt, orsak oklar. Vi hörde ingenting av kraschen men plötsligt knackade det på dörren. Jag hade pyjamasen på och tyckte det var konstigt att en ung tjej knackade på. Men hon klargjorde att det var en kvinna som kört in i stängslet och att hon behövde adressen för att kunna larma korrekt.

Jag klädde på mig för att se hur allvarligt det var (det var allvarligt för bilisten) och om jag kunde hjälpa. Men tjejerna hade koll på allt och jag stod mest på sidan. Sen kom blåljusen och tog över.

Sedan när alla åkt iväg och lämnat bilen kvar till bärgaren tänkte jag att det var klart, så jag gick in. Då knackade det på igen. Det var det tjejerna som hade uträttat sina inköp på Statoil och på vägen tillbaks, ville de ge mig ett paket Cantuccini för att de störde oss på kvällen.

Jag blev helt paff.

Jag vill istället uppmärksamma tjejerna för deras föredömliga insats. De insåg allvaret, öppnade bilistens andningsvägar och larmade.

Bra jobbat!

Georg

På skärtorsdagens kväll körde en kvinna in i stängslet på vår tomt, orsak oklar. Vi hörde ingenting av kraschen men plötsligt knackade det på dörren. Jag hade pyjamasen på och tyckte det var konstigt att en ung tjej knackade på. Men hon klargjorde att det var en kvinna som kört in i stängslet och att hon behövde adressen för att kunna larma korrekt.

Jag klädde på mig för att se hur allvarligt det var (det var allvarligt för bilisten) och om jag kunde hjälpa. Men tjejerna hade koll på allt och jag stod mest på sidan. Sen kom blåljusen och tog över.

Sedan när alla åkt iväg och lämnat bilen kvar till bärgaren tänkte jag att det var klart, så jag gick in. Då knackade det på igen. Det var det tjejerna som hade uträttat sina inköp på Statoil och på vägen tillbaks, ville de ge mig ett paket Cantuccini för att de störde oss på kvällen.

Jag blev helt paff.

Jag vill istället uppmärksamma tjejerna för deras föredömliga insats. De insåg allvaret, öppnade bilistens andningsvägar och larmade.

Bra jobbat!

Georg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.