2016-03-23 06:00

2016-03-23 06:00

BB semesterstängt!

KARLSKOGA: Träffande text från revyn

Telefonsvarare:
”Hej du har kommit till avdelning Q i Karlskoga! Just nu har vi stängt på grund av semester men vi öppnar igen den 29/8.
Välkommen åter!

Om du inte kan vänta med din nedkomst hänvisar vi dig vänligen till Universitetssjukhuset i Örebro.

Om ärendet är väldigt akut gå in på ”Mina vårdkontakter” för vidare information. Annars dröj kvar i luren så får du strax tala med något av våra regionråd om det nu kan vara till någon tröst!”

Ja, så där kommer det kanske att låta i sommar om våra politiker och tjänstemän i region Örebro län får som dom vill. Utan överdrift kan man väl säga att det kokar i Karlskoga med omnejd just nu. Hälso- och Sjukvårdsdirektören Jan Olsson anser att det innebär större trygghet för patienterna att åka till Örebro.

Hm... Där ställer jag mig lite undrande... Man kan tycka att det nästan går att jämföra med att det skulle kännas tryggare för invånarna i Karlskoga om man stängde Räddningstjänsten i Karlskoga och hänvisade till Räddningstjänsten i Örebro istället!

Men kommunens nytillträdde utvecklingschef Kalle Selander menar ju att Karlskoga har vind i seglen just nu och att Karlskoga ska bli bäst på att bemöta människor! Då tycker jag att man ska börja med våra nyfödda, så låt dom födas på vårt BB även i sommar för dom är ju vår framtid!"

(text: J-B O, revyn)

Ovanstående är en påhittad men träffande text!

Fakta vid en eventuell sommarstängning: under 10 veckor kommer avdelning Q att vara stängt, det innebär att kvinnomottagningen är öppen som vanlig. Men måndag, tisdag, onsdag och torsdag kl 16.30-08.00 och fredag 13.30 till måndag 08.00 finns ingen gynekolog, barnmorska eller undersköterska/barnsköterska tillgänglig på Karlskoga kvinnoklinik!

Så alla tidigt eller sent gravida, alla kvinnor med smärtor av gynekologisk orsak är hänvisade till Örebro ovanstående tider. Alla födande är hänvisade till Örebro. Vården i Örebro är utmärkt inte tal om det men det är avstånden och riskerna med ökat resande som är oroande. Det är framtiden för vår kvinnoklinik som oroande.

Britt

Legitimerad barnmorska

Om du inte kan vänta med din nedkomst hänvisar vi dig vänligen till Universitetssjukhuset i Örebro.

Om ärendet är väldigt akut gå in på ”Mina vårdkontakter” för vidare information. Annars dröj kvar i luren så får du strax tala med något av våra regionråd om det nu kan vara till någon tröst!”

Ja, så där kommer det kanske att låta i sommar om våra politiker och tjänstemän i region Örebro län får som dom vill. Utan överdrift kan man väl säga att det kokar i Karlskoga med omnejd just nu. Hälso- och Sjukvårdsdirektören Jan Olsson anser att det innebär större trygghet för patienterna att åka till Örebro.

Hm... Där ställer jag mig lite undrande... Man kan tycka att det nästan går att jämföra med att det skulle kännas tryggare för invånarna i Karlskoga om man stängde Räddningstjänsten i Karlskoga och hänvisade till Räddningstjänsten i Örebro istället!

Men kommunens nytillträdde utvecklingschef Kalle Selander menar ju att Karlskoga har vind i seglen just nu och att Karlskoga ska bli bäst på att bemöta människor! Då tycker jag att man ska börja med våra nyfödda, så låt dom födas på vårt BB även i sommar för dom är ju vår framtid!"

(text: J-B O, revyn)

Ovanstående är en påhittad men träffande text!

Fakta vid en eventuell sommarstängning: under 10 veckor kommer avdelning Q att vara stängt, det innebär att kvinnomottagningen är öppen som vanlig. Men måndag, tisdag, onsdag och torsdag kl 16.30-08.00 och fredag 13.30 till måndag 08.00 finns ingen gynekolog, barnmorska eller undersköterska/barnsköterska tillgänglig på Karlskoga kvinnoklinik!

Så alla tidigt eller sent gravida, alla kvinnor med smärtor av gynekologisk orsak är hänvisade till Örebro ovanstående tider. Alla födande är hänvisade till Örebro. Vården i Örebro är utmärkt inte tal om det men det är avstånden och riskerna med ökat resande som är oroande. Det är framtiden för vår kvinnoklinik som oroande.

Britt

Legitimerad barnmorska

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.