2016-03-19 06:00

2016-03-19 06:00

Men du, Robert...

KARLSKOGA SOM ÄR OCH FÖRBLIR SOSSE: Replik på Robert Mörks inlägg

Vården. Det kan nog vara bra att läsa rapporter men bakom alla siffror och all vårdstatistik finns människor – som barnmorskorna på avdelning Q på Karlskoga lasarett.

Det är dessa barnmorskor som genom sitt varma och omvårdande sätt bidragit till att Karlskoga lasarett som enda sjukhus i Sverige belönats med utmärkelsen Svensk Kvalite. Nog är väl det att prata om kvalitet i vården...?

Att avdelning Q:s barnmorskor tar hand om blivande föräldrar som står inför det mirakel det innebär att ge liv åt ett barn på ett sätt som uppskattas av så gott som alla inskrivna föräldrar understryker ytterligare kvalitén i deras arbete.

Vill du, Robert Mörk, kalla detta arbete ”viktiga produktionsmånader” må det vara dig väl unt. Men inkännande är det inte.

Men nu handlade inte mitt inlägg om vem som är den meste eller bäste socialdemokraten utan om beslutet att stänga förlossningsavdelningen på Karlskoga lasarett i tio veckor.

Jag är inte övertygad om att de barnmorskor från avdelning Q som tvingas sommarpendla till en ny arbetsplats i Örebro finner särskilt stort stöd eller tröst i något Gustav Möller sade för mer än ett halvt sekel sedan.

Helena Frisk

Det är dessa barnmorskor som genom sitt varma och omvårdande sätt bidragit till att Karlskoga lasarett som enda sjukhus i Sverige belönats med utmärkelsen Svensk Kvalite. Nog är väl det att prata om kvalitet i vården...?

Att avdelning Q:s barnmorskor tar hand om blivande föräldrar som står inför det mirakel det innebär att ge liv åt ett barn på ett sätt som uppskattas av så gott som alla inskrivna föräldrar understryker ytterligare kvalitén i deras arbete.

Vill du, Robert Mörk, kalla detta arbete ”viktiga produktionsmånader” må det vara dig väl unt. Men inkännande är det inte.

Men nu handlade inte mitt inlägg om vem som är den meste eller bäste socialdemokraten utan om beslutet att stänga förlossningsavdelningen på Karlskoga lasarett i tio veckor.

Jag är inte övertygad om att de barnmorskor från avdelning Q som tvingas sommarpendla till en ny arbetsplats i Örebro finner särskilt stort stöd eller tröst i något Gustav Möller sade för mer än ett halvt sekel sedan.

Helena Frisk

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.