2016-03-18 06:00

2016-03-18 06:00

Vill ha kvar hjortarna

INSÄNDARE: Björkborn

Hjortarna inom Björkborns industriområde skjuts nu ihjäl. Den ena efter den andra, bockar som hindar som kalvar. Hindar med foster i livmodern. En skara jägare tränger undan hjortarna och slaktar dem en efter en. Helg efter helg.

Vi är många inne på området som inte alls håller med Eurenco-chefens utsago att de är en säkerhetsrisk och måste skjutas bort! Tvärtom är vi många som under åren uppskattat att få jobba i ett stort hägn med fin natur ett rikt djurliv med hjortar, rådjur, rävar med ungar på våren och en massa harar som skuttar fram och tillbaka. Vi har liksom tagit det för givet!! Mångas föräldrar, far- och morföräldrar har under åren också jobbat här och ofta pratat om detta rika djurliv.

Några gånger per år har det kommit in tappra jägare och slaktat undan överflödet. Skriver slaktat för det är sannerligen inte fråga om någon jakt. Visst har en och annan blivit påkörd av någon bil men så sker ju även utanför området då och då. Däremot har några nästan blivit personligheter och man har lett åt att den stora maffiga bocken varit boss och uppträtt som så också. Har sett alla nya fina kid som fötts under de semesterveckor som vi varit lediga. Vi har vant oss vid dessa djur som rensat upp bland sly och ibland skrämt oss när de hoppat upp från en lastkaj de vilat under. Men det har liksom hört till!

Nya verksamhetschefen har börjat sopa! Vet du att du kommer att gå till historien och minnas av oss som Skogsskövlaren. Ja just precis, skogen har skövlats bort inne på området också! När man tar sig en långpromenad efter Trindtorpsvägen och ser in på området är det förskräckligt med detta kalhygge!

Samtal har velat föras med chefen men han har kategoriskt nekat till detta. Istället har han enväldigt gjort sig otroligt impopulär bland så många. Det är för sorgligt! Nästa chef kanske inte alls har samma uppfattning som du har!

Arbetarna

Vi är många inne på området som inte alls håller med Eurenco-chefens utsago att de är en säkerhetsrisk och måste skjutas bort! Tvärtom är vi många som under åren uppskattat att få jobba i ett stort hägn med fin natur ett rikt djurliv med hjortar, rådjur, rävar med ungar på våren och en massa harar som skuttar fram och tillbaka. Vi har liksom tagit det för givet!! Mångas föräldrar, far- och morföräldrar har under åren också jobbat här och ofta pratat om detta rika djurliv.

Några gånger per år har det kommit in tappra jägare och slaktat undan överflödet. Skriver slaktat för det är sannerligen inte fråga om någon jakt. Visst har en och annan blivit påkörd av någon bil men så sker ju även utanför området då och då. Däremot har några nästan blivit personligheter och man har lett åt att den stora maffiga bocken varit boss och uppträtt som så också. Har sett alla nya fina kid som fötts under de semesterveckor som vi varit lediga. Vi har vant oss vid dessa djur som rensat upp bland sly och ibland skrämt oss när de hoppat upp från en lastkaj de vilat under. Men det har liksom hört till!

Nya verksamhetschefen har börjat sopa! Vet du att du kommer att gå till historien och minnas av oss som Skogsskövlaren. Ja just precis, skogen har skövlats bort inne på området också! När man tar sig en långpromenad efter Trindtorpsvägen och ser in på området är det förskräckligt med detta kalhygge!

Samtal har velat föras med chefen men han har kategoriskt nekat till detta. Istället har han enväldigt gjort sig otroligt impopulär bland så många. Det är för sorgligt! Nästa chef kanske inte alls har samma uppfattning som du har!

Arbetarna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.