2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Människor har en egen vilja

KARLSKOGA CENTERPARTIET KARLSKOGA: Företagen skapar jobben

Svar till Irene von Wachenfeldt och Maria Nyberg. Med er insändare blir man orolig över hur ni pratar om att alla ska få längre löner och dyrare leverne.

Vi centerpartister anser att de som har det allra svårast att få ett jobb och har låga utbildningar även ska ges möjlighet att få ta del av det samhälle som Sverige kan erbjuda och ett fotfäste in på arbetsmarknaden. Det allra bästa sättet till gemenskap och stolthet är att ha ett jobb.

Jag måste bara meddela vänsterpartiet att jobb ramla inte ner från himlen utan det är företagen som skapar dem. Arbetsgivarna som med ändrade villkor kan ge ett instegsjobb till någon nyanländ. Det kan kanske vara en möjlighet att komma ut ur ett bidragsberoende för en annan person. Det är de som idag har bidrag som vi anser att Arbetsmarknadens parter borde ge möjlighet att med en något lägre lön skapa fram enklare jobb.

Att arbetsmarknadens parter kommer överens om ett nytt avtal riktat direkt till nyanlända. Det behöver vara ett avtal som gör det möjligt att anställa med betydligt lägre ingångslöner än i dag. Även experter säger att nya typer av jobb med lägre löner och låga kvalifikationskrav måste fram. Fler och tryggare jobb, absolut, men samma sak här, trygghet skapas bara genom välmående företag där den viktigaste faktorn till framgång är personalen, det är de som ger företaget stabilitet och framgång.

Ni säger även att vi anser att varje individ får klara sig själv bäst man kan. Ja, vi tror faktiskt att människor har en egen vilja och vill bestämma mer över sin egen vardag. Men vi anser också att vi gemensamt ska bidra, genom skatter, till ett skyddsnät via staten som hjälper oss vid behov och de svaga i samhället. Därför ska vi betala skatt för en gemensam välfärd och trygghet.

Vi anser också att det ska byggas mindre, billigare, smarta trähus med rimlig hyra. Vi står inför en akut bostadsbrist och där måste vi bygga snarast, både energi -och miljösmart.

Ska vi få ett samhälle som står starkt när det blåser ska vi även våga prova nya vägar. För att vi ska lyckas med det så måste människor få en dräglig vardag, ett jobb att gå till, en egen bostad och få möjlighet att ta del av samhället. Det skapar frihet.

Inga-Lill Andersson

Vi centerpartister anser att de som har det allra svårast att få ett jobb och har låga utbildningar även ska ges möjlighet att få ta del av det samhälle som Sverige kan erbjuda och ett fotfäste in på arbetsmarknaden. Det allra bästa sättet till gemenskap och stolthet är att ha ett jobb.

Jag måste bara meddela vänsterpartiet att jobb ramla inte ner från himlen utan det är företagen som skapar dem. Arbetsgivarna som med ändrade villkor kan ge ett instegsjobb till någon nyanländ. Det kan kanske vara en möjlighet att komma ut ur ett bidragsberoende för en annan person. Det är de som idag har bidrag som vi anser att Arbetsmarknadens parter borde ge möjlighet att med en något lägre lön skapa fram enklare jobb.

Att arbetsmarknadens parter kommer överens om ett nytt avtal riktat direkt till nyanlända. Det behöver vara ett avtal som gör det möjligt att anställa med betydligt lägre ingångslöner än i dag. Även experter säger att nya typer av jobb med lägre löner och låga kvalifikationskrav måste fram. Fler och tryggare jobb, absolut, men samma sak här, trygghet skapas bara genom välmående företag där den viktigaste faktorn till framgång är personalen, det är de som ger företaget stabilitet och framgång.

Ni säger även att vi anser att varje individ får klara sig själv bäst man kan. Ja, vi tror faktiskt att människor har en egen vilja och vill bestämma mer över sin egen vardag. Men vi anser också att vi gemensamt ska bidra, genom skatter, till ett skyddsnät via staten som hjälper oss vid behov och de svaga i samhället. Därför ska vi betala skatt för en gemensam välfärd och trygghet.

Vi anser också att det ska byggas mindre, billigare, smarta trähus med rimlig hyra. Vi står inför en akut bostadsbrist och där måste vi bygga snarast, både energi -och miljösmart.

Ska vi få ett samhälle som står starkt när det blåser ska vi även våga prova nya vägar. För att vi ska lyckas med det så måste människor få en dräglig vardag, ett jobb att gå till, en egen bostad och få möjlighet att ta del av samhället. Det skapar frihet.

Inga-Lill Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.