2016-03-10 06:00

2016-03-10 06:00

Var är ni lokala politiker?

KARLSKOGA: Karlskoga lasarett

Angående sommarstängt BB.

Med all reservation för att jag enbart har läst vad som stått i tidningarna så finns ganska mycket som kan ifrågasättas i hur det hela hanterats och framför allt vissa politikers agerande eller att de till synes inte gjort något.

1. Landstinget och numera regionen brukar i broschyrer o a framhålla sig som en god arbetsgivare och nu undrar jag om man tagit reda på vad det innebär för varje enskild person inom den aktuella avdelningen ifråga om restider m.m. Faktum är ju att det blir ökade utgifter för den enskilde för att inte tala om längre restider. Alla bor för övrigt inte i Karlskoga utan t o m i Karlstad. Det man kunnat läsa om vad ansvariga regionpolitiker sagt visar föga förståelse för hur beslutet drabbar enskilda och lojala medarbetare. Inte ett ord om hur man som arbetsgivare t ex skulle vilja underlätta praktiskt med transporter. Och varför är det aldrig tal om att örebroare skall kunna åka till Karlskoga i sådana här fall?

2. Det var häpnadsväckande och delvis skrämmande att höra den kvinnliga politikerns kommentar till de protesterande från BB. Att inte kunna visa någon förståelse för deras argument utan börja prata om och klandra dem för helt andra saker som inte hörde dit visar inte bara dåligt omdöme utan också en översittarattityd som tyvärr ofta kommer med långvarigt maktinnehav. Förr hette det att man var förtroendevald. Jo tack.

3. Varför har våra kommunpolitiker inte hört av sig offentligt i det här ärendet? När fick ni först höra talas om stängningen och vad gjorde ni då? Kom nu inte dragande med argumentet att det är en regionfråga. Det är alltid fråga om de enskilda medborgarna i kommunen, vars intressen ni är valda att tillgodose. Är det så att ni nödvändigtvis måste stillatigande acceptera sådana här beslut som missgynnar inte bara karlskogabor utan också grannkommuner?

Angående sommarstängt BB.

Med all reservation för att jag enbart har läst vad som stått i tidningarna så finns ganska mycket som kan ifrågasättas i hur det hela hanterats och framför allt vissa politikers agerande eller att de till synes inte gjort något.

1. Landstinget och numera regionen brukar i broschyrer o a framhålla sig som en god arbetsgivare och nu undrar jag om man tagit reda på vad det innebär för varje enskild person inom den aktuella avdelningen ifråga om restider m.m. Faktum är ju att det blir ökade utgifter för den enskilde för att inte tala om längre restider. Alla bor för övrigt inte i Karlskoga utan t o m i Karlstad. Det man kunnat läsa om vad ansvariga regionpolitiker sagt visar föga förståelse för hur beslutet drabbar enskilda och lojala medarbetare. Inte ett ord om hur man som arbetsgivare t ex skulle vilja underlätta praktiskt med transporter. Och varför är det aldrig tal om att örebroare skall kunna åka till Karlskoga i sådana här fall?

2. Det var häpnadsväckande och delvis skrämmande att höra den kvinnliga politikerns kommentar till de protesterande från BB. Att inte kunna visa någon förståelse för deras argument utan börja prata om och klandra dem för helt andra saker som inte hörde dit visar inte bara dåligt omdöme utan också en översittarattityd som tyvärr ofta kommer med långvarigt maktinnehav. Förr hette det att man var förtroendevald. Jo tack.

3. Varför har våra kommunpolitiker inte hört av sig offentligt i det här ärendet? När fick ni först höra talas om stängningen och vad gjorde ni då? Kom nu inte dragande med argumentet att det är en regionfråga. Det är alltid fråga om de enskilda medborgarna i kommunen, vars intressen ni är valda att tillgodose. Är det så att ni nödvändigtvis måste stillatigande acceptera sådana här beslut som missgynnar inte bara karlskogabor utan också grannkommuner?

  • Jan-Olof Fallström

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.