2016-02-23 06:00

2016-02-23 06:00

Bort med A-traktorerna

KARLSKOGA: Ingen håller hastigheten

Jag tycker att A-traktorer borde försvinna helt från Sveriges vägar. Traktorerna får högst färdas i 30 km/h och man får köra dem när man är 15 år och har AM-körkort, samma körkort för att få köra EU-moped.

Men idag är ingen A-traktor laglig och de är farliga för trafiken. A-traktorer ska färdas högst 30 km/h på cirka 4500-5000 varv/minut. Men det är ingen Volvo som håller för det.

Så istället kör nästan alla olagligt och med traktorer som går väldigt mycket för fort. Olagliga A-traktorer blir som vanliga bilar och när 15-åringar kör ett olagligt fordon som de inte ens har körkort för så blir de väldigt farliga för trafiken.

De kan inte hantera ett fordon som går så fort som en vanlig bil. Jag förstår att de tycker att det är coolt att köra bil och att sitta inne i värmen men om man blir stoppad i en olaglig A-traktor så kan man få: Indraget körkort i 6 månader, böter, ombesiktning på ``bilen`` och att man kan få ta vanligt B-körkort vid senare ålder än 18.

Så istället för att riskera så mycket och att vara en fara för trafiken, köp en laglig EU-moppe som både är billigare och där man kan framföra fordonet lagligt!

Daniel Nilsson

Jag tycker att A-traktorer borde försvinna helt från Sveriges vägar. Traktorerna får högst färdas i 30 km/h och man får köra dem när man är 15 år och har AM-körkort, samma körkort för att få köra EU-moped.

Men idag är ingen A-traktor laglig och de är farliga för trafiken. A-traktorer ska färdas högst 30 km/h på cirka 4500-5000 varv/minut. Men det är ingen Volvo som håller för det.

Så istället kör nästan alla olagligt och med traktorer som går väldigt mycket för fort. Olagliga A-traktorer blir som vanliga bilar och när 15-åringar kör ett olagligt fordon som de inte ens har körkort för så blir de väldigt farliga för trafiken.

De kan inte hantera ett fordon som går så fort som en vanlig bil. Jag förstår att de tycker att det är coolt att köra bil och att sitta inne i värmen men om man blir stoppad i en olaglig A-traktor så kan man få: Indraget körkort i 6 månader, böter, ombesiktning på ``bilen`` och att man kan få ta vanligt B-körkort vid senare ålder än 18.

Så istället för att riskera så mycket och att vara en fara för trafiken, köp en laglig EU-moppe som både är billigare och där man kan framföra fordonet lagligt!

Daniel Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.