2016-01-12 06:00

2016-01-12 06:00

Varför kan inte alla följa regler?

SJUKVÅRD: Visa hänsyn till de som arbetar på jouren och de som redan har fått läkartid

Då man besöker sjukvårdens akutjour på helgerna är det regel att ringa först och sedan eventuellt få en tid till läkaren.

Detta har jag alltid gjort. Vid senaste besöket märkte jag att det tydligen finns folk som kommer dit utan att ringa först och är väldigt påträngande för att få läkartid. Även att sjuksköterskan sade ”ni behöver boka en tid” så nonchalerades detta och personer bara går in och ge sig inte förrän de fått en läkartid. Detta är inte rätt!

Detta hände minst ett par gånger under kvällen så vitt jag vet. Detta ställer till det för de som följer regler och verkligen beställer en tid och ställer till för de som behöver få en tid men får det inte då det blir fullt. Ska alla börja gå dit utan att ringa först? det lär bli panik på mottagningen. Visa hänsyn till de som arbetar på jouren och de som redan har fått läkartid. Det finns akutmottagning på lasarettet dit man kan komma utan tidsbeställning.Tacksam om alla följer regelverket, det kan inte vara så svårt att ringa, då alla har i dagens samhälle tillgång till en telefon.

Missnöjd medborgare

Detta har jag alltid gjort. Vid senaste besöket märkte jag att det tydligen finns folk som kommer dit utan att ringa först och är väldigt påträngande för att få läkartid. Även att sjuksköterskan sade ”ni behöver boka en tid” så nonchalerades detta och personer bara går in och ge sig inte förrän de fått en läkartid. Detta är inte rätt!

Detta hände minst ett par gånger under kvällen så vitt jag vet. Detta ställer till det för de som följer regler och verkligen beställer en tid och ställer till för de som behöver få en tid men får det inte då det blir fullt. Ska alla börja gå dit utan att ringa först? det lär bli panik på mottagningen. Visa hänsyn till de som arbetar på jouren och de som redan har fått läkartid. Det finns akutmottagning på lasarettet dit man kan komma utan tidsbeställning.Tacksam om alla följer regelverket, det kan inte vara så svårt att ringa, då alla har i dagens samhälle tillgång till en telefon.

Missnöjd medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.