2015-12-10 06:00

2015-12-10 06:00

Fler måste tänka som ni gör

MILJÖ: Svar till tre miljövänliga 9-åringar

Hej tjejer. Vad kul och upplyftande att läsa att ni har ett intresse för miljön.

Ni visar att ni har förstått hur viktigt det är att ta hand om vårt klimat. För gör vi inte det så kommer många människor att få det svårt i framtiden.

Det är jättebra som ni gör, att både sprida information och att agera. Genom att cykla och gå mer, kommer vi och klimatet må bättre (tv-spel kan ni faktiskt få fortsätta spela). Jag är ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott och arbetar varje dag med frågor om miljö och klimat. Just nu befinner jag mig i Paris med ledare ifrån hela världen, och försöker se till att fler personer ska tänka som ni gör, och att vi kan rädda vårt klimat.

Matilda Ernkrans (S)

Ni visar att ni har förstått hur viktigt det är att ta hand om vårt klimat. För gör vi inte det så kommer många människor att få det svårt i framtiden.

Det är jättebra som ni gör, att både sprida information och att agera. Genom att cykla och gå mer, kommer vi och klimatet må bättre (tv-spel kan ni faktiskt få fortsätta spela). Jag är ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott och arbetar varje dag med frågor om miljö och klimat. Just nu befinner jag mig i Paris med ledare ifrån hela världen, och försöker se till att fler personer ska tänka som ni gör, och att vi kan rädda vårt klimat.

Matilda Ernkrans (S)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.