2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

Rädda skolbiblioteket

UPPROP: Är en viktig del av skolan

Hej! Vi är tre tjejer som går på Österledsskolan i åk. 7.

Vi har fått besked om att vår biblotikarie inte får jobba kvar. Detta innebär att vårt bibliotek kommer att vara öppet två timmar i veckan. Då har vi elever ingen lugn plats under skoltid att göra våra läxor, läsa eller ha trevligt i en lugn miljö.

Den 12 december stängs biblioteket i Österledsskolan ner, (endast öppet 2h/vecka). Bibliotekarien heter Alex och han är väldigt trevlig, hjälper oss om vi behöver något men framför allt så sköter han biblioteket väldigt bra. Vi tre har samlat in väldigt många underskrifter från både elever och lärare som vill ha Alex kvar, vi har samlat in 130 underskrifter på två dagar redan.

Kommunen vill att alla elever ska ha det bra i skolan och lära sig mycket men om dom tar bort Alex kommer inte kommunen lyckas.

Tänk på dom som inte får läxhjälp hemma, som brukar göra läxorna i skolan. Hur blir det med dom? Vi kommer att kämpa för vårt bibliotek in i det sista. Vi vill få med så många som möjligt för att visa att skolbiblioteket är en viktig del av skolan!

Med vänlig hälsning

Olivia Kennison Nylund

Elin Röstlund

Malin Johansson

och många på Österledsskolan!!!

 

 

Vi har fått besked om att vår biblotikarie inte får jobba kvar. Detta innebär att vårt bibliotek kommer att vara öppet två timmar i veckan. Då har vi elever ingen lugn plats under skoltid att göra våra läxor, läsa eller ha trevligt i en lugn miljö.

Den 12 december stängs biblioteket i Österledsskolan ner, (endast öppet 2h/vecka). Bibliotekarien heter Alex och han är väldigt trevlig, hjälper oss om vi behöver något men framför allt så sköter han biblioteket väldigt bra. Vi tre har samlat in väldigt många underskrifter från både elever och lärare som vill ha Alex kvar, vi har samlat in 130 underskrifter på två dagar redan.

Kommunen vill att alla elever ska ha det bra i skolan och lära sig mycket men om dom tar bort Alex kommer inte kommunen lyckas.

Tänk på dom som inte får läxhjälp hemma, som brukar göra läxorna i skolan. Hur blir det med dom? Vi kommer att kämpa för vårt bibliotek in i det sista. Vi vill få med så många som möjligt för att visa att skolbiblioteket är en viktig del av skolan!

Med vänlig hälsning

Olivia Kennison Nylund

Elin Röstlund

Malin Johansson

och många på Österledsskolan!!!

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.