2015-11-07 06:00

2015-11-07 06:00

Jag behöver inte vara rädd

FLYKTINGKATASTROFEN: Vet att smällarna inte skadar någon

Flyktingkatastrofen

Jag har levt hela mitt liv i närheten av ett skjutfält. Jag har hört smällar flera dagar i veckan utan att direkt reflektera. Visst, det kan vara sådana smällar att altanfönstren skakar och visst skulle något kunna ramla ner när det smäller som värst. Men vi behöver aldrig vara rädd för att någon ska dö av smällarna. Vi behöver inte springa in och ta skydd. Vi behöver inte ens reflektera över att det smäller, för vi vet att ingen kommer att bli skadad.

När jag gick hem häromdagen så small det ännu en gång ifrån skjutfältet och då slog det mig. Detta är vardag för många människor – precis som för mig. Men skillnaden är att dessa människor behöver vara rädda för att dö, de behöver springa och ta skydd och leva med en konstant oro. För man inte vet vart nästa smäll kommer att landa.

Miranda

Jag har levt hela mitt liv i närheten av ett skjutfält. Jag har hört smällar flera dagar i veckan utan att direkt reflektera. Visst, det kan vara sådana smällar att altanfönstren skakar och visst skulle något kunna ramla ner när det smäller som värst. Men vi behöver aldrig vara rädd för att någon ska dö av smällarna. Vi behöver inte springa in och ta skydd. Vi behöver inte ens reflektera över att det smäller, för vi vet att ingen kommer att bli skadad.

När jag gick hem häromdagen så small det ännu en gång ifrån skjutfältet och då slog det mig. Detta är vardag för många människor – precis som för mig. Men skillnaden är att dessa människor behöver vara rädda för att dö, de behöver springa och ta skydd och leva med en konstant oro. För man inte vet vart nästa smäll kommer att landa.

Miranda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.