2015-10-22 06:00

2015-10-22 06:00

M kom ut ur garderoben

PARTISTÄMMAN: Får stöd av S-toppar

Partistämman

vid sin stämma i Karlstad. Nog mer än en som höjde på ögonbrynen efter eran Reinfeldt som tycks ta ett abrupt slut. Uttrycket öppna era hjärtan, nämndes som enfaldigt om det inte kompletteras med förstånd och hänsyn till rådande situation.

Det var utan tvekan de moderata kommunalrådens dag när de fick beskriva närmast olösliga problem den stora flyktingströmmen ställer till med ute i deras förvaltningar.

Man kan verkligen undra över hur först Reinfeldt och sedan Anna Kinberg Batra och moderatledningen så länge har kunnat hålla sina kommunalråd på mattan.

Debatten i Karlstad om migrationspolitiken var som att öppna en uppdämd flod av kritik mot DÖ-överenskommelsen och den misslyckade migrations- och integrationspolitiken. Den av kultureliten bestämda åsiktskorridoren brast med ett brak.

För oss som intresserar oss för samhällsfrågor och politik är det i varje fall mycket intressant. Inte minst med tanke på att flera tunga S-toppar offentligt går ut och stöder moderaternas nya migrationspolitik. Bl a socialdemokraternas förre partisekreterare Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping.

Rune Lanestrand

vid sin stämma i Karlstad. Nog mer än en som höjde på ögonbrynen efter eran Reinfeldt som tycks ta ett abrupt slut. Uttrycket öppna era hjärtan, nämndes som enfaldigt om det inte kompletteras med förstånd och hänsyn till rådande situation.

Det var utan tvekan de moderata kommunalrådens dag när de fick beskriva närmast olösliga problem den stora flyktingströmmen ställer till med ute i deras förvaltningar.

Man kan verkligen undra över hur först Reinfeldt och sedan Anna Kinberg Batra och moderatledningen så länge har kunnat hålla sina kommunalråd på mattan.

Debatten i Karlstad om migrationspolitiken var som att öppna en uppdämd flod av kritik mot DÖ-överenskommelsen och den misslyckade migrations- och integrationspolitiken. Den av kultureliten bestämda åsiktskorridoren brast med ett brak.

För oss som intresserar oss för samhällsfrågor och politik är det i varje fall mycket intressant. Inte minst med tanke på att flera tunga S-toppar offentligt går ut och stöder moderaternas nya migrationspolitik. Bl a socialdemokraternas förre partisekreterare Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping.

Rune Lanestrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.