2015-07-31 06:00

2015-07-31 06:00

Varför inga blommor?

KYRKOGÅRDEN: Vem har bestämt detta?

Kyrkogården

Det är inte roligt att besöka min dotters grav. Vyn som möter en är en vildvuxen gravplats där man inte får sätta några blommor i vaser inte lämna några minnessaker, gravstenarna syns inte i gräset. En kyrkogård ska vara ljus och innehålla blommor med mera som utsmyckning. Hade jag bara insett vad det innebar att begrava henne där skulle jag aldrig ha gjort det. Och det handlar bara om principer som dom har i Degerfors kyrkogårdsförvaltning, för i Karlskoga har dom samma slags kyrkogård å där får det finnas både blommor och små minnessaker. För man kan fråga sej vad det är som gör att man inte få göra det fint på en gravplats? Vem det är som bestämt att nej där ska inga blommor sitta i vaserna utan dom ska vissna i gräset? Man blir så lessen.//

Ledsen mamma

 

Det är inte roligt att besöka min dotters grav. Vyn som möter en är en vildvuxen gravplats där man inte får sätta några blommor i vaser inte lämna några minnessaker, gravstenarna syns inte i gräset. En kyrkogård ska vara ljus och innehålla blommor med mera som utsmyckning. Hade jag bara insett vad det innebar att begrava henne där skulle jag aldrig ha gjort det. Och det handlar bara om principer som dom har i Degerfors kyrkogårdsförvaltning, för i Karlskoga har dom samma slags kyrkogård å där får det finnas både blommor och små minnessaker. För man kan fråga sej vad det är som gör att man inte få göra det fint på en gravplats? Vem det är som bestämt att nej där ska inga blommor sitta i vaserna utan dom ska vissna i gräset? Man blir så lessen.//

Ledsen mamma

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.