2015-06-03 06:00

2015-06-03 06:00

Dags att höja skatterna

EKONOMI: Pengarna behövs till vård och skola

politik

Under åtta år vid makten har den borgerliga regeringen sänkt skatterna med 140 miljarder kronor. Pengar som hade kunnat gå till vård, skola eller kanske ett nytt miljonprogram. Istället har man bara i princip bara tagit de här pengarna ur fickorna på oss som knegar å sliter och gett till de som redan är miljonärer.

Detta verkar inte dagens socialdemokratiska regering vilja ändra så himla mycket på. Man säger att ”Hushållen har vant sig vid låga skatter”, men frågan är vilka hushåll det egentligen är man tänker på? För oss vanliga människor med tunna plånböcker sänktes inte skatterna nämnvärt. Istället fick en usel sjukvård, dyrare SL-biljetter, färre lärare och en ungdomsmottagning som las ner. Och nog för att man vänjer sig vid försämringar, Löfven, men vi tänker fortfarande inte gå med på det.

Höj skatten! Alla skatter!

Tristan Ojanne

 

Under åtta år vid makten har den borgerliga regeringen sänkt skatterna med 140 miljarder kronor. Pengar som hade kunnat gå till vård, skola eller kanske ett nytt miljonprogram. Istället har man bara i princip bara tagit de här pengarna ur fickorna på oss som knegar å sliter och gett till de som redan är miljonärer.

Detta verkar inte dagens socialdemokratiska regering vilja ändra så himla mycket på. Man säger att ”Hushållen har vant sig vid låga skatter”, men frågan är vilka hushåll det egentligen är man tänker på? För oss vanliga människor med tunna plånböcker sänktes inte skatterna nämnvärt. Istället fick en usel sjukvård, dyrare SL-biljetter, färre lärare och en ungdomsmottagning som las ner. Och nog för att man vänjer sig vid försämringar, Löfven, men vi tänker fortfarande inte gå med på det.

Höj skatten! Alla skatter!

Tristan Ojanne

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.