2015-04-13 06:00

2015-04-13 09:51

Vi taler ju så mjukt o rart

KÅSERIER: Mer känsla att läsa högt

Dialekter

Ja giller Torbjörn Karlssons kåserier och särskilt när han skriver på mål. Då läser ja högt för mej själv, det ger mej mer känsla då.

Vi ä ju värmlänninger å di taler ju så mjukt o rart, har en hört. Men vi Karlskoginger har ju andre läten för oss. Vi va på en camping ve Fryken för många år sen. Då kom dä en kar fram te oss å sa, ”Jag hör att ni kommer frå Karlskoga, ni har en sån bedrövli dialekt!”. Dä va inte rolit te höre för oss. Annars försöker en ju tale lite bätter när en ä blann fôlk, så att säje. Jag har hitta en dikt, på mål. Minns inte vicka tining ja klippt en ur, men dä va förre åre. Den beskriver väldit väl just den fas i livet som ja befinner mej i. Om nån vet vem som ha skreve dikten, så meddele gärne tininga.

Hälsningar från Mor i Åvävla

Ja giller Torbjörn Karlssons kåserier och särskilt när han skriver på mål. Då läser ja högt för mej själv, det ger mej mer känsla då.

Vi ä ju värmlänninger å di taler ju så mjukt o rart, har en hört. Men vi Karlskoginger har ju andre läten för oss. Vi va på en camping ve Fryken för många år sen. Då kom dä en kar fram te oss å sa, ”Jag hör att ni kommer frå Karlskoga, ni har en sån bedrövli dialekt!”. Dä va inte rolit te höre för oss. Annars försöker en ju tale lite bätter när en ä blann fôlk, så att säje. Jag har hitta en dikt, på mål. Minns inte vicka tining ja klippt en ur, men dä va förre åre. Den beskriver väldit väl just den fas i livet som ja befinner mej i. Om nån vet vem som ha skreve dikten, så meddele gärne tininga.

Hälsningar från Mor i Åvävla

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.