2015-03-28 06:00

2015-03-30 11:24

Stort tack till Miljöpartiet

UTBILDNING: Bra med en skola utan läxor!

Äntligen någon som står upp för våra barns situation i skolan. I dag gör skolan väldigt lätt för sig, det barnen inte hinner med i skolan det skickas med hem, sedan förväntas det att vi föräldrar ska ha ork och tid och framförallt kunskapen att hjälpa våra barn med dessa. Nu är det ju så att alla barn har inte föräldrar eller någon vuxen att tillgå som hjälp hemma på fritiden med sina läxor, utan kunskapen och skolarbetet måste finnas och ska göras i skolan. Är det meningen att föräldrarna ska hjälpa sina barn med skolarbetet så innebär ju detta att alla barn i skolan har olika förutsättningar och då har vi ju inte en skola för alla. Situationen för barnen, i alla fall på södra distriktet, är inte bra. Där har ju Karlskoga kommun valt att lägga ned en skola, Häsängsskolan och placera dessa barn på Skranta, Stråningstorp och Aggerudsskolan och följden av detta har blivit alldeles för många barn på en redan överfull skola, bra jobbat Karlskoga kommun!

Sedan att skolan erbjuder läxhjälp en timme i veckan det är jag medveten om, men det är svårt att få ett barn som är trött, att vara motiverad att stanna kvar efter skoltid för att göra läxor, och jag har också svårt att förstå att det ska behövas, vore klasserna mindre, med inte så många barn i varje klass, så skulle ju läraren hinna med skolarbetet, undervisningen på skoltid om inte detta hinns med så är det ju något som inte stämmer. Det är ju också så att det är ju inte många av oss vuxna som tar med arbetet hem för att göra på kvällar och helger. Nej barnen behöver få känna att de är lediga när skolan är slut för dagen och att inte få känna hela tiden att de har en press på sig, att det är skolarbete som måste göras, det mår ingen bra av. Till sist så vill jag framföra ett stort varmt tack till dig Daniel Ekelund, Miljöpartiets oppositionsråd för att du står upp för våra barn.

Fundersam förälder

Äntligen någon som står upp för våra barns situation i skolan. I dag gör skolan väldigt lätt för sig, det barnen inte hinner med i skolan det skickas med hem, sedan förväntas det att vi föräldrar ska ha ork och tid och framförallt kunskapen att hjälpa våra barn med dessa. Nu är det ju så att alla barn har inte föräldrar eller någon vuxen att tillgå som hjälp hemma på fritiden med sina läxor, utan kunskapen och skolarbetet måste finnas och ska göras i skolan. Är det meningen att föräldrarna ska hjälpa sina barn med skolarbetet så innebär ju detta att alla barn i skolan har olika förutsättningar och då har vi ju inte en skola för alla. Situationen för barnen, i alla fall på södra distriktet, är inte bra. Där har ju Karlskoga kommun valt att lägga ned en skola, Häsängsskolan och placera dessa barn på Skranta, Stråningstorp och Aggerudsskolan och följden av detta har blivit alldeles för många barn på en redan överfull skola, bra jobbat Karlskoga kommun!

Sedan att skolan erbjuder läxhjälp en timme i veckan det är jag medveten om, men det är svårt att få ett barn som är trött, att vara motiverad att stanna kvar efter skoltid för att göra läxor, och jag har också svårt att förstå att det ska behövas, vore klasserna mindre, med inte så många barn i varje klass, så skulle ju läraren hinna med skolarbetet, undervisningen på skoltid om inte detta hinns med så är det ju något som inte stämmer. Det är ju också så att det är ju inte många av oss vuxna som tar med arbetet hem för att göra på kvällar och helger. Nej barnen behöver få känna att de är lediga när skolan är slut för dagen och att inte få känna hela tiden att de har en press på sig, att det är skolarbete som måste göras, det mår ingen bra av. Till sist så vill jag framföra ett stort varmt tack till dig Daniel Ekelund, Miljöpartiets oppositionsråd för att du står upp för våra barn.

Fundersam förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.